Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potpisivanje-ugovora

Izjave prigodom potpisivanja Ugovora o Caritasu u Hrvatskoj

Nakon potpisivanja Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj u petak 18. ožujka, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić dali su prigodne izjave.

Mons. Svalina: Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve označava povijesnu prekretnicu

Potpisivanje Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) svojevrsna je povijesna prekretnica u samoj činjenici da društvo u Hrvatskoj prepoznaje jednu činjenicu, a to je Caritas koji postoji, ne od jučer, nego od samih početaka Crkve iako je kroz povijest imao svoje različite oblike djelovanja i prisutnosti, kazao je u razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR) ravnatelj Hrvatskog Caritasa srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

U Ivancu potpisan ugovor o dovršetku kapele na Ivančici

Župnik Župe sv. Marije Magdalene Kristijan Stojko i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić potpisali su 2. prosinca u Gradskoj vijećnici ugovor o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na kapeli sv. Ivana Krstitelja na Ivančici, objavljeno je na stranici ivanec.hr.

1 2