Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

Postavljaju se skele u potresom oštećenoj crkvi sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu

Radnici tvrtke „Graditelj svratišta d.o.o.“ iz Zagreba počeli su u ponedjeljak 24. kolovoza postavljati skele u lađi barokne crkve sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu (1748. ‒ 1752.), oštećene u potresu 22. ožujka. U istoimenom samostanu uz tu župnu i samostansku crkvu je i sjedište Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša.

Dar HKM Bern za obnovu zagrebačke katedrale

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak, 20. srpnja u prostorijama Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu s voditeljem Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojkom Zovkom koji je uime vjernika HKM Bern nadbiskupu uručio donaciju za obnovu u potresu stradale zagrebačke katedrale.

Pomoć Caritasa obiteljima stradalima u potresu

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike.

Kardinal Bozanić pohodio u potresu teško stradalu župu Čučerje

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u nedjelju 5. srpnja u potresu teško stradalu župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju te predvodio euharistijsko slavlje u kapeli Sv. Leopolda Bogdana Mandića u naselju Dankovec, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 10