Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

BANOVINA Ubrzava se uklanjanje u potresu teško oštećenih objekata

Uklanjanje 19 objekata koji su u potresu teško oštećeni započelo je u peta 23. travnja. Od toga broja 14 je objekata u privatnom vlasništvu. Posrijedi su uglavnom obiteljske kuće na području Petrinje, Siska, Gline, Jasenovca, Majura i Kukuruzara. Vlasnici su prethodno dali pisanu izjavu o suglasnosti da se urušene nekretnine temeljito uklone, javlja mrežni portal Stožera za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom - potresinfo.gov.hr.

Akcijom „Zajedno možemo više“ prikupljena pomoć za stradale od potresa

Caritas Biskupije Krk korizmenom akcijom „Zajedno možemo više“ prikupio je gotovo 4.000 artikala, odnosno 2.160 kg/l hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od cca 37.000 kn. Prikupljeno je dostavljeno 14. travnja u Caritas Sisačke biskupije za stradale od potresa s njihovoga područja.

U Petrinji započela s radom prva hrvatska kontejnerska knjižnica

Gradska čitaonica i knjižnica Petrinja počela je s radom u kontejneru u neposrednoj blizini Hrvatskog doma u Petrinji. Prva hrvatska kontejnerska knjižnica svoja je vrata otvorila građanima Petrinje i okolnih naselja u srijedu 7. travnja, javlja mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresima - potresinfo.gov.hr.

Tri potresa kod Gline

Jutros, 6. travnja 2021. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline. Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10 sati i 54 minute, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10 sati i 3 minute i 2.5 prema Richteru u 10 sati i 31 minutu, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Novi jači potres na Banovini

Novi jači potres pogodio je oko 11 sati područje Banovine. Epicentar je bio 20 kilometara od Petrinje, a prema prvim podacima koje je objavio Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) magnituda potresa je 4,6 stupnja prema Richteru.

Kreće projekt "Kuća nade"

Udruge „Bauern helfen Bauern“ i Malteser Hrvatska, Caritas Sisačke biskupije i Grad Petrinja pokreću projekt "Kuća nade" koji će biti predstavljen 7. travnja u Sisku.

Pismo kardinala Dziwisza predsjedniku HBK

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je pismo krakowskog nadbiskupa kardinala Stanislava Dziwisza u kojem izražava blizinu sa žrtvama potresa u Hrvatskoj, priopćio je u srijedu 31. ožujka Tiskovni ured HBK.

1 2 3 45