Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

Jak potres magnitude 4.6 prema Richteru zatresao Dalmaciju i BiH

U srijedu 6. listopada u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom Bosnom i Hercegovinom, kod Buškog jezera, 20 km istočno od Sinja, na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Župnici sudjelovali na skupu o poslijepotresnoj obnovi kulturne baštine

Poslijepotresna obnova kulturne baštine i mogućnost financiranje obnove i crkava koje su zaštićena kulturna dobra iz fondova Europske unije bile su teme stručnoga skupa koji je u petak 1. listopada u Mariji Bistrici okupio konzervatore, projektante, restauratore te župnike s područja Krapinsko-zagorske županije.

Pomoć Caritasa biskupije Graz-Seckau stradalima u potresu

Zahvaljujući financijskoj pomoći Caritasa biskupije Graz-Seckau u iznosu od 290.500,00 kuna, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomogao je 40 obitelji stradalih u potresu s područja Zagrebačke nadbiskupije i Sisačke biskupije, izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Biskup Mrzljak u posjetu Sisačkoj biskupiji

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak boravio je od 25. do 27. kolovoza u posjetu sisačkom biskupu Vladi Košiću koji ga je tom prigodom upoznao s posljedicama potresa.

Molitve i solidarnost za Haiti nakon katastrofalnog potresa

Crkve, građanske vlasti i humanitarne organizacije okupljaju se u spasilačkim naporima i pružanju pomoći žrtvama razornog potresa magnitude 7,2 koji je 14. kolovoza pogodio Haiti, odnijevši više od 1400 života, prenosi Vatican News.

Petrinju i okolicu ponovno pogodio jak potres

Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba, izvijestila je Seizmološka služba RH.

1 2 3 48