Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

Dar HKM Bern za obnovu zagrebačke katedrale

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak, 20. srpnja u prostorijama Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu s voditeljem Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojkom Zovkom koji je uime vjernika HKM Bern nadbiskupu uručio donaciju za obnovu u potresu stradale zagrebačke katedrale.

Pomoć Caritasa obiteljima stradalima u potresu

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike.

Kardinal Bozanić pohodio u potresu teško stradalu župu Čučerje

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u nedjelju 5. srpnja u potresu teško stradalu župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju te predvodio euharistijsko slavlje u kapeli Sv. Leopolda Bogdana Mandića u naselju Dankovec, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Gorski predvodio misu u Granešini i ohrabrio vjernike stradale u potresu

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski u nedjelju 21. lipnja posjetio je Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini u kojoj je, tijekom potresa, urušena unutrašnjost crkve i u koju se župljani ne mogu više vratiti te je u koncelebraciji sa župnikom Josipom Balogom predvodio misno slavlje u 11 sati, prenio je portal direktno.hr u nedjelju 21. lipnja.

Kardinal Josip Bozanić predslavio euharistijsko slavlje spomena posvete crkve svetih Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s nadbiskupijskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem i župnikom vlč. Josipom Đurbekom, u nedjelju 14. lipnja predslavio je euharistijsko slavlje obljetnice posvete Župne crkve svetih Šimuna i Jude Tadeja u zagrebačkome gradskom naselju Markuševec, u kojem je 22. ožujka ove godine bio epicentar najsnažnijega potresa u Zagrebu i okolici u posljednjih 140 godina.

Svečano proslavljen blagdan zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata

U sklopu proslave Dana Grada Zagreba koji se svakoga 31. svibnja obilježava od 1999. godine, upravo na dan Majke Božje od Kamenitih vrata, u večernjim satima slavila se misa ispred zagrebačke katedrale koju je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, pomoćnim biskupima i svećenicima Grada Zagreba.

Ministar Pavić obišao zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske mr. Marko Pavić obišao je u četvrtak, 28. svibnja zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su u potresu pretrpjeli velika oštećenja.

1 2 3 10