Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića na temu potresa

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te su se složili da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Sastanak kardinala Bozanića s dekanima Zagrebačke nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u četvrtak 7. svibnja nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, predsjedao je susretu dekana Zagrebačke nadbiskupije.

Nadbiskupski dvor u Zagrebu obnavljat će se godinama

„Nadbiskupski dvor jako je oštećen. Trebat će dosta godina za obnovu kako bi u budućnosti bili sigurni oni koji će stanovati u Nadbiskupskom dvoru”. Potvrdio je to novinarima upravitelj Nadbiskupskog dvora preč. Ivica Budinšćak prilikom obilaska dvora i konferencije za novinare održane, 6. svibnja, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu.

Održan drugi koordinacijski sastanak nadbiskupijskih tijela u vezi otklanjanja šteta uzrokovanih potresom

U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u srijedu 29. travnja pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića održan je drugi koordinacijski sastanak nadbiskupijskih tijela u vezi otklanjanja šteta na crkvenim objektima nastalih u potresu 22. ožujka ove godine. Prvi takav sastanak održan je odmah nakon potresa, 27. ožujka 2020. godine.

1 2 3 9