Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: potres

Papa izrazio žalost zbog žrtava potresa u Tajvanu

Papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog gubitka ljudskih života i štete prouzročene jakim potresom magnitude 7,4 koji je, 3. travnja, pogodio istočnu obalu otoka Tajvana, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo izrazio žalost zbog žrtava potresa u Japanu

Papa Franjo uputio je brzojav u kojem je u utorak 2. siječnja izrazio žalost zbog žrtava potresa koji je u ponedjeljak 1. siječnja 2024. godine pogodio japansku prefekturu Ishikawu, na zapadnoj obali zemlje, prenosi Vatican News.

Sveta Jozefina Bakhita - svjedokinja snage preobrazbe Kristova oprosta

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. listopada papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Svoju katehezu Papa je posvetio afričkoj svetici Jozefini Bakhiti. Na kraju opće audijencije uputio je pozdrav hrvatskim hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra.

Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za stradale u Maroku

Hrvatski Caritas započinje s prikupljanjem novčanih sredstava za pomoć Maroku nakon razornog potresa koji je pogodio tu državu u večernjim satima 8. rujna, izvijestili su iz Hrvatskoga Caritasa u nedjelju 10. rujna.

Papin Angelus u nedjelju 10. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 10. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

1 2 3 59