Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Holywin u požeškoj Župi sv. Leopolda Mandića

Tradicionalno bdjenje mladih Holywin održano je u ponedjeljak 31. listopada, uoči svetkovine Svih svetih u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi pod geslom „Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!“

Proslava svete Terezije u požeškoj katedrali

U požeškoj katedrali, 15. listopada svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu sv. Terezije Avilske, njezine nebeske zaštitnice predvodio je Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencija, u zajedništvu s biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.

Proslava sv. Vinka Paulskog u požeškom samostanu sestara milosrdnica

Liturgijski spomendan sv. Vinka Paulskog spriječen je u Požeškoj biskupiji 27. rujna slavljem svetkovine Obljetnice posvete katedrale te je prenesen na 28. rujna. Toga dana požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli sestara milosrdnica u Požegi.

Euharistijsko slavlje prigodom Biskupijskog dana u Požegi

Povodom Biskupijskog dana u Požegi, 24. rujna 2022. svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem i još osam (nad)biskupa.

S Biskupijskog dana u Požegi upućen pozdrav papi Franji

S Biskupijskog dana u Požegi, održanog 24. rujna 2022. o 25. obljetnici uspostave Požeške biskupije, upućen je pozdrav i zahvala papi Franji za Pismo koje je biskup Antun Škvorčević primio od Njegove Svetosti za spomenutu obljetnicu Požeške biskupije i za čestitku prigodom 50. obljetnice njegova misništva i 25. obljetnice biskupstva. Prenosimo u cijelosti pozdrav papi Franji, koji je potpisao biskup Antun Škvorčević.

Biskupijski dan u Požegi

O 25-toj obljetnici Požeške biskupije, 24. rujna održan je u Požegi Biskupijski dan na kojem su se okupili svi oni koji u ovoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola.

Zaziv Duha Svetoga za učenike katoličkih škola u Požegi

Na početku nove školske i nastavne 2022./2023. godine požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je 6. rujna 2022. u požeškoj Katedrali euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije te učenike drugih škola grada Požege.

Misionarke s Haitija posjetile Požegu

Sestre služavke Malog Isusa i misionarke s Haitija, s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik posjetile su u nedjelju 4. rujna požešku Župu sv. Leopolda Mandića.

1 2 3 13