Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

U Požegi pokopan svećenik Valentin Halić

Na groblju Krista Kralja u Požegi, 23. prosinca u kanoničku grobnicu položeno je mrtvo tijelo umirovljenog svećenika Požeške biskupije Valentina Halića. U ograničenim okolnostima sprovodne obrede predvodio je biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola sv. Petra i svećenicima Požeške biskupije.

Adventska duhovna obnova za redovnice u Požegi

U pripravi za svetkovinu Isusova rođenja, u subotu 5. prosinca u crkvi sv. Lovre u Požegi održana je adventska duhovna obnova za redovnice koje djeluju na području Požeške biskupije. Program duhovne obnove, koji je vodio je fra Petar Cvekan, župnik i gvardijan u našičkoj Župi sv. Antuna Padovanskog, odvijao se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Obljetnica posvete crkve Sv. Lovre i Dan siromaha u Požegi

Na svetkovinu Obljetnice posvete crkve Sv. Lovre u Požegi, 15. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u spomenutoj crkvi euharistijsko slavlje, na kojem su - uz svećenike iz središnjih biskupijskih ustanova - sudjelovali i predstavnici nastavnika i učenika požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića kao i predstavnici profesora i učenika Katoličke gimnazije u Požegi.

Sprovod prelata Vjekoslava Marića

Na Groblju Krista Kralja u Požegi, 20. listopada u grobnicu svećenika Požeške biskupije položeno je mrtvo tijelo prelata Vjekoslava Marića.

Akademija dobrodošlice apostolskom nunciju učenika Katoličke gimnazije u Požegi

U predvečerje svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale i Katoličke gimnazije u Požegi, u srijedu 14. listopada, učenici i profesori Katoličke gimnazije u Požegi zajedno s drugim mladima priredili su u Dvorani Sv. Terezije svečanu akademiju dobrodošlice za apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Linguu.

Otvorena izložba umjetničkih djela Šime Perića u Požegi

O 23. obljetnici uspostave Požeške biskupije, u Velikoj dvorani sv. Terezije u Požegi, 25. rujna otvorena je izložba djela suvremenog hrvatskog slikara i kipara Šime Perića te predstavljena knjiga „Šime Perić (1920.-201.) – Slike i skulpture u Dijecezanskom muzeju Požeške biskupije“.

1 2 3 8