Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Blagdan Krštenja Gospodinova u Požegi

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 12. siječnja biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u starodrevnoj požeškoj crkvi Sv. Lovre u zajedništvu s djelatnicima Biskupskog ordinarijata: sudskim vikarom i rektorom crkve sv. Lovre Želimirom Žuljevićem, moderatorom Ordinarijata Ivicom Žuljevićem kancelarom Ivanom Popićem, predstojnikom Katehetskog ureda Robertom Kupčakom i prefektom u Kolegiju Požeške biskupije Krunoslavom Siroglavićem.

Požega: Susret djelatnika katoličkih škola posvećen identitetu učitelja

Prije početka nastave drugoga polugodišta 11. siječnja u organizaciji Ureda za katoličke škole u Požegi održan je susret djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije predvođenih ravnateljima iz Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi, Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici te iz Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Požeška biskupija darovala opremu Općoj županijskoj bolnici u Požegi

U vremenu došašća obilježenom darivanjem, 10. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji prepošta Stolnoga kaptola Ivice Žuljevića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i odjel abdominalne kirurgije koji je Požeška biskupija opremila s novim bolničkim krevetima i popratnom opremom.

Susret trajne formacije svećenika Katedralnog arhiđakonata u Požegi

Jesenski susret trajne formacije svećenika Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije u čijem je sastavu Požeški, Kaptolački i Pleternički dekanat, održan je 22. studenog u župnoj dvorani Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi. Nakon molitve Trećeg časa arhiđakon Dražen Akmačić izrazio je dobrodošlicu požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću i okupljenim svećenicima, napose onima koji su ovog ljeta primili službe u Katedralnom arhiđakonatu. Zahvalio je biskupu za predvođenje susreta a župniku Jozi Juriću za gostoprimstvo.

U Požegi otvorena izložba „Papa Franjo u Izraelu“

Prigodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Prva subota u Izvanrednom misionarskom mjesecu u požeškoj katedrali

Na prvu subotu u mjesecu 5. listopada požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i iz katedralne župe sv. Terezije Avilske predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje za članove biskupijskog Djela za duhovna zvanja, molitvene zajednice «S Marijom za život» i drugih molitvenih zajednica, za aspirante za svećeništvo iz požeškog Kolegija i druge kolegijaše, sudionike susreta srednjoškolaca u vidu duhovnog zvanja.

1 2 3 6