Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Obljetnica posvete požeške katedrale te 24. obljetnica uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa

Na svetkovinu Obljetnice posvete Katedrale sv. Terezije u Požegi te 24. godišnjice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, 27. rujna zahvalno euharistijsko slavlje u Katedrali predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova te svećenicima i vjernicima grada Požege. Među njima bili su i Antonija Jozić, požeško-slavonska županica, i Željko Glavić, požeški gradonačelnik.

Molitveno bdjenje uoči đakonskog ređenja u Požegi

U požeškoj starodrevnoj crkvi sv. Lovre, u predvečerje slavlja Biskupijskog dana i đakonskog ređenja, u petak 24. rujna, održano je molitveno bdjenje s euharistijskim klanjanjem za kandidate Požeške biskupije za sveti Red đakonata – Stjepana Guzanovića iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varelu iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

Skrutinij uoči đakonskog ređenja u Požegi

U Biskupskom domu u Požegi, u četvrtak 23. rujna održan je skrutinij kandidata za sveti red đakonata, Stjepana Guzanovića iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

1 2 3 10