Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Biskup Martinović predvodio spomen na poginule požeške branitelje

Prigodom Dana hrvatskih branitelja grada Požege i 33. obljetnice osnivanja 63. „A“ samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega, požeški biskup Ivo Martinović predvodio je na spomendan sv. Antuna Padovanskog 13. lipnja u požeškoj crkvi sv. Lovre euharistijsko slavlje za poginule, nestale i preminule braniteljice i branitelje.

Objava imenovanja novog biskupa u Požegi

U prostorima Biskupskog ordinarijata u Požegi mons. Antun Škvorčević okupio je 11. ožujka članove Zbora savjetnika, članove Stolnog kaptola sv. Petra te svećenike koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama i upoznao ih s priopćenjem Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj da je papa Franjo imenovao toga dana Ivu Martinovića za novog požeškog biskupa.

Druga korizmena tribina u Požegi

Na drugoj korizmenoj „Tribini četvrtkom“ u okviru Godine molitve, u četvrtak 29. veljače u Dvorani sv. Terezije u Požegi gostovao je bibličar karmelićanin o. Dario Tokić. Tema izlaganja bila je „Isusovi molitveni evanđeoski poticaji“.

Prva korizmena tribina u Požegi

Na prvoj korizmenoj tribini, koja je održana u četvrtak 22. veljače u požeškoj Dvorani sv. Terezije gostovao je svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistent na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. Ivan Benaković te održao izlaganje „Znamo li mi moliti?“.

Blagdan bl. Stepinca i prezbitersko ređenje u Požegi

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, 10. veljače središnje biskupijsko euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u Požegi predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević te je tom prigodom za prezbitera zaredio đakona Ivana Klarića iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

1 2 3 17