Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Sprovod prelata Vjekoslava Marića

Na Groblju Krista Kralja u Požegi, 20. listopada u grobnicu svećenika Požeške biskupije položeno je mrtvo tijelo prelata Vjekoslava Marića.

Akademija dobrodošlice apostolskom nunciju učenika Katoličke gimnazije u Požegi

U predvečerje svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale i Katoličke gimnazije u Požegi, u srijedu 14. listopada, učenici i profesori Katoličke gimnazije u Požegi zajedno s drugim mladima priredili su u Dvorani Sv. Terezije svečanu akademiju dobrodošlice za apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Linguu.

Otvorena izložba umjetničkih djela Šime Perića u Požegi

O 23. obljetnici uspostave Požeške biskupije, u Velikoj dvorani sv. Terezije u Požegi, 25. rujna otvorena je izložba djela suvremenog hrvatskog slikara i kipara Šime Perića te predstavljena knjiga „Šime Perić (1920.-201.) – Slike i skulpture u Dijecezanskom muzeju Požeške biskupije“.

Preminuo vlč. Stjepan Biber, svećenik Požeške biskupije

Nakon duže bolesti u Svećeničkom domu u Požegi u subotu navečer 5. rujna iznenada je u 68. godini života i 42. godini misništva preminuo vlč. Stjepan Biber. Pogreb vlč. Stjepana Bibera bit će u srijedu 9. rujna u 14 sati na mjesnom groblju u Dekanovcu, a nakon toga slavit će se misa zadušnica u župnoj crkvi Svih Svetih.

Proslavljen zaštitnik Požeške biskupije i Caritasa sv. Lovro

Na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog  Caritasa, 10. kolovoza, na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u Požegi, neposredno uz drevnu crkvu Sv. Lovre, biskup Antun Škvorčević predvodio je središnje biskupijsko misno slavlje.

Misa zahvalnica u požeškoj katedrali na svršetku školske godine

Na svršetku školske godine biskup Antun Škvorčević predslavio je 25. lipnja u požeškoj katedrali misu zahvalnicu za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi te za predstavnike učenika drugih osnovnih i srednjih škola grada Požege.

Svetkovina Tijelova u Požegi

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, 11. lipnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali zajedno s kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima gradskih župa te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova.

1 2 3 8