Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozega

Misa zahvalnica u požeškoj katedrali na svršetku školske godine

Na svršetku školske godine biskup Antun Škvorčević predslavio je 25. lipnja u požeškoj katedrali misu zahvalnicu za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi te za predstavnike učenika drugih osnovnih i srednjih škola grada Požege.

Svetkovina Tijelova u Požegi

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, 11. lipnja, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali zajedno s kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima gradskih župa te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova.

Požeški biskup na 20. obljetnici samostana sv. Klare

U Nedjelju Dobrog Pastira 3. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je samostan sv. Klare u Požegi i u samostanskoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje. Pozdravljajući sestre klarise biskup im je rekao kako u Nedjelju Dobrog pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja slave dvadeset godina od svoga dolaska u Požegu.

UŽIVO NA HKR-u Vazmeno trodnevlje i Uskrs

U trenucima kada je zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom ograničeno kretanje vjernika i radi očuvanja zdravlja onemogućeno njihovo sudjelovanje na misnim slavljima i pobožnostima, Hrvatski katolički radio će kroz Vazemno trodnevlje i Uskrs prijenositi euharistijska slavlja i molitve iz Đakova, Splita, Zagreba i Dubrovnika, obrede Velikoga petka iz Požege te pobožnost Križnog puta iz Vatikana.

U Požegi održana prva korizmena tribina u Godini Božje riječi

U dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi 5. ožujka održana je prva u nizu ovogodišnjih korizmenih tribina četvrtkom koje u Godini Božje riječi imaju za za cilj predstaviti Sveto pismo u njegovu višestrukom značenju: vjerskom, književnom, kulturnom, umjetničkom, odgojnom i drugom, kako bi se na taj način potaknulo sudionike na zauzetije prijateljstvo s Božjom riječju.

Biskup Škvorčević primio zapovjednika Hrvatske kopnene vojske

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 4. ožujka general bojnika Sinišu Jurkovića, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske u čijoj je pratnji bio brigadir Krešimir Maras, voditelj ureda zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije

Osnovna škola Mate Lovraka iz Nove Gradiške i Srednja škola Pakrac pobjednice su biskupijskog (međužupanijskog) natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije održanog 2. ožujka u prostorima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.

1 2 3 7