Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pravoslavci

Razgovor s ukrajinskim teologom Cyrilom Hovorunom

Vatican News objavio je 16. srpnja razgovor s ukrajinskim teologom Cyrilom Hovorunom, jednim od predavača na 1. Mediteranskim teološkim susretima u Lovranu, koji je vodio novinar Alessandro Di Bussolo.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

Susret biskupa Svaline s predstavnicima karlovačke pravoslavne bogoslovije

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, primio je u bratski posjet, u četvrtak 3. ožujka 2022., rektora karlovačke bogoslovije protejereja–stavrofora mr. sc. Jovana Milanovića, u pratnji protosinđela dr. sc. Kleope Stefanovića, također profesora na Bogosloviji sv. Arsenija Sremca u Srijemskim Karlovcima i nadstojatelja manastira Vavedenja Presvete Bogorodice, koji su prenijeli pozdrave vladike srijemskog gospodina Vasilija.

Apel ruskih pravoslavnih svećenika za hitan prekid sukoba u Ukrajini

Pomirenje, oprost, dijalog i puna svijest o tome da ne može biti mjesta nasilju istaknuti su u pozivu na mir skupine od 233 klerika Ruske pravoslavne Crkve, koji su ujedno izrazili nadu da će se svi vojnici, ruski i ukrajinski, vratiti kući neozlijeđeni, objavio je Vatican News.