Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predavanje

O mentalnom zdravlju i knjizi „Dijete u središtu (sukoba)“

Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih grada Zagreba organizirala su u utorak, 15. rujna predavanje pod nazivom „COVID-19 i mentalno zdravlje: Kako smo i što trebamo“ i predstavljanje knjige „Dijete u središtu (sukoba)“ čije su autorice prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i Mia Roje Đapić, mag. psych.

Predavanje „Časnici na putu svetosti“ u Zapovjedništvu za potporu

Povodom 17. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić održao je u petak, 3. svibnja predavanje pod naslovom „Časnici na putu svetosti“ u vojarni „1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia“ u Zagrebu. Na predavanju je opisan vojni put dvojice hrvatskih blaženika, Alojzija Stepinca i Ivana Merza.

Predavanje akademkinje Željke Čorak „Mali križevi velikih majstora" u HAZU

U povodu predstojeće svetkovine Uskrsa, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je u srijedu 17. travnja tradicionalno predavanje posvećeno Uskrsu koje je održala akademkinja Željka Čorak, pod naslovom „Mali križevi velikih majstora Ikonografija prijateljstva – Ružić, Lovrenčić, Bourek, Lončarić, Vulas".

Svjedočanstva o misijskom radu na Solomonskim Otocima

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu priređeno je 17. travnja predavanje s. Jasne Plavac iz Družbe milosrdnica sv. Vinka Paulskog, koja je ujedno i medicinska sestra, o njenom misijskom djelovanju na Solomonskim Otocima.

Sjećanje na nestale crkve karlovačke

U velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu 4. travnja Dubravko Vinković održao je predavanje "Sjećanje na nestale crkve karlovačke".

Predavanje biskupa Vukšića na međunarodnom skupu u Rimu

Na poziv kardinala Petera Turksona, prefekta papinskoga Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj vojni biskup u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić održao je izlaganje na početku međunarodnog skupa koji je u Rimu održan 4. i 5. travnja, posvećen temi: „Put nenasilja: prema kulturi mira“.

1 2