Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predavanje

Predavanje „Časnici na putu svetosti“ u Zapovjedništvu za potporu

Povodom 17. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić održao je u petak, 3. svibnja predavanje pod naslovom „Časnici na putu svetosti“ u vojarni „1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia“ u Zagrebu. Na predavanju je opisan vojni put dvojice hrvatskih blaženika, Alojzija Stepinca i Ivana Merza.

Predavanje akademkinje Željke Čorak „Mali križevi velikih majstora" u HAZU

U povodu predstojeće svetkovine Uskrsa, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je u srijedu 17. travnja tradicionalno predavanje posvećeno Uskrsu koje je održala akademkinja Željka Čorak, pod naslovom „Mali križevi velikih majstora Ikonografija prijateljstva – Ružić, Lovrenčić, Bourek, Lončarić, Vulas".

Svjedočanstva o misijskom radu na Solomonskim Otocima

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu priređeno je 17. travnja predavanje s. Jasne Plavac iz Družbe milosrdnica sv. Vinka Paulskog, koja je ujedno i medicinska sestra, o njenom misijskom djelovanju na Solomonskim Otocima.

Sjećanje na nestale crkve karlovačke

U velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu 4. travnja Dubravko Vinković održao je predavanje "Sjećanje na nestale crkve karlovačke".

Predavanje biskupa Vukšića na međunarodnom skupu u Rimu

Na poziv kardinala Petera Turksona, prefekta papinskoga Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj vojni biskup u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić održao je izlaganje na početku međunarodnog skupa koji je u Rimu održan 4. i 5. travnja, posvećen temi: „Put nenasilja: prema kulturi mira“.

Predavanje p. Mihályja Szentmártonija, SJ u Osijeku

U utorak 19. veljače u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i udruge Duhos u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku održano je predavanje „Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu“ koje je predvodio p. Mihály Szentmártoni, SJ, profesor psihologije i duhovnosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Tribina „Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji“

„Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji“ naziv je tribine na kojoj je izlaganje o toj temi održao zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Susret je u petak 15. veljače u dvorani Kneževe palače u Zadru organiziralo Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zadarske nadbiskupije povodom Međunarodnog tjedna braka.

1 2