Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predsjednik-njemacke-biskupske-konferencije

Kardinal Roche njemačkim biskupima: Laici ne mogu propovijedati niti redovno krstiti

Vatikan ne vidi prostor za propovijedi laika u okviru euharistijskog slavlja niti za dopuštenje laicima da redovno podjeljuju sakrament krsta, naglasio je prefekt Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Arthur Roche u pismu poslanom u srijedu 29. ožujka 2023. predsjedniku Njemačke biskupske konferencije limburškom biskupu Georgu Bätzingu.

Završena sinodalna skupština u Frankfurtu: „Sinodalni put je funkcionirao“

Tri dana slušanja, rasprave i razlučivanja. Projekt reforme „Sinodalni put“ završio je u subotu 11. ožujka završnim euharistijskim slavljem u frankfurtskoj katedrali svetog Bartolomeja, koje je predvodio biskup Georg Bätzing u koncelebraciji s nuncijem nadbiskupom Nikolom Eterovićem, izvještava Vatican News.

Zaključci posljednjeg dana sinodalne skupštine u Frankfurtu

Sinodalna skupština u Frankfurtu, koja je raspravljala od 9. do 11. ožujka, trećeg je i ujedno posljednjeg dana, u subotu 11. ožujka, izglasala dodatne dokumente, izabrala članove Sinodskog odbora i usuglasila temeljne upute za budućnost, izvještava Vatican News.

Nadbiskup Eterović: Vatikan zabranjuje uspostavu sinodskih vijeća i u biskupijama

Apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović je na početku proljetnog plenarnog zasjedanja Njemačke biskupske konferencije u ponedjeljak 27. veljače u Dresdenu naglasio da Vatikan kategorički isključuje osnivanje zajedničkih upravnih tijela laika i svećenika, takozvanih sinodalnih vijeća i u biskupijama, prenijela je KNA.

1 2