Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: preporuke

COVID-19: Preporuke o prioritetima za testiranje na koronavirus

Koronavirus.hr - službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu - u nedjelju 26. srpnja objavila je objedinjene, revidirane, preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije. Preporuke donosimo u cijelosti.

COVID-19: U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novozaraženih

Trenutno su potvrđene ukupno 2.243 osobe zaražene koronavirusom, a 2.023 osoba se oporavilo. Još je 121 osoba na liječenju. Ukupno je 99 osoba preminulo. šestero je trenutačno na respiratoru. Dosad je testirano ukupno 60.864 osoba, a u posljednja 24 sata testirano je 953 osoba, objavljeno je u subotu 23. svibnja na portalu koronavirus.hr - službenoj stranici Vlade Republike Hrvatske za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Pismo biskupa Hrvatske biskupske konferencije svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) uputili su u četvrtak 30. travnja pismo svećenicima i vjernicima pismo o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19 u kojem među ostalim navode da će na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo svaki biskup za područje svoje biskupije donijeti konkretne odredbe. Pismo prenosimo u cijelosti.

Savjeti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za zdrav život kod kuće

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) preporuča kako si osigurati dovoljnu količinu hranjivih tvari, vitamina i minerala u kućnim uvjetima. Ne zaboravite na raznolikost u prehrani u kućnim uvjetima. Raznolikost ćemo postići kombinacijom svježih, smrznutih, suhih i konzerviranih namirnica, prenio je u petak 10. travnja portal koronavirus.hr, službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informirmacije o koronavirusu.

Zrak na području cijele Hrvatske i dalje je onečišćen

Grad Zagreb i stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ građanima preporučuju dodatne preventivne mjere opreza kako bi smanjili rizik od izlaganja ovom onečišćenju iz zraka. Zrak na području Republike Hrvatske je i dalje loše ili vrlo loše kvalitete, ali koncentracije lebdećih čestica PM10 i dalje su u blagom opadanju, objavljeno je u nedjelju 29. ožujka na službenim internetskim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

1 2