Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: presuda

Kardinalu Zenu izrečena novčana kazna, istraga se nastavlja

Umirovljenog hongkonškog nadbiskupa kardinala Josepha Zena Ze-kiuna i još petero optuženika Prekršajni sud u West Kowloonu je u petak 25. studenoga 2022. proglasio krivima jer nisu registrirali Fond za humanitarnu pomoć 612 koji je pružao pomoć prosvjednicima u Hong Kongu 2019. godine te im je izrečena novčana kazna, izvijestio je Vatican News.

Željka Markić o obustavi izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu

Visoki upravni sud u ponedjeljak, 25. travnja, privremeno je obustavio izvršenje Odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu koja se odnosi na oko 5800 korisnika obuhvaćenih mjerom. Mjera, koja je trebala stupiti na snagu početkom idućeg mjeseca, ukida se do ocjene njezine zakonitosti, potvrdila je u razgovoru za Hrvatski katolički radio predsjednica Udruge "U ime obitelji” Željka Markić.

PRIOPĆENJE Udruga "Vigilare" žalit će se Vrhovnom sudu na nepravomoćnu presudu u sporu s udrugom "Dugine obitelji"

Udruga "Vigilare" žalit će se Vrhovnom sudu Republike Hrvatske nakon što je u petak 8. siječnja objavljena nepravomoćna presuda sutkinje Sandre Artuković Kunšt, sutkinje Županijskog suda u Zagrebu, u slučaju u kojem je tužitelj udruga "Dugine obitelji" tužila udrugu "Vigilare" zbog navodne „diskriminacije“ te je na ovoj prvoj razini udruga "Dugine obitelji" dobila slučaj, navodi se u uvodu priopćenja udruge "Vigilare" koje donosimo u cijelosti.

Brazil: Organizacija koja promiče pobačaj ne smije se nazivati katoličkom

U Brazilu je drugostupanjski sud u São Paolu u četvrtak 29. listopada naložio nevladinoj organizaciji „Katolici za pravo odlučivanja“ (Católicas pelo Direito de Decidir) koja se zalaže za pobačaj, uklanjanje katoličkog predznaka iz imena, priopćila je Zaklada Ordo Iuris – Institut za pravnu kulturu.

Kardinal Pell osuđen na šest godina zatvora

Sud australske države Victoria osudio je u srijedu 13. ožujka Melbourneu kardinala Georga Pella (77) na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka devedesetih godina prošlog stoljeća dok je bio pomoćni biskup Melbournea. Sudac Peter Kidd također je odredio da tri godine i osam mjeseci nema pravo na uvjetni otpust.

Izjava Svete Stolice nakon presude kardinalu Pellu

Sveta Stolica pridružuje se izjavi predsjednika Australske biskupske konferencije u vezi s prvostupanjskom presudom kardinalu Georgeu Pellu (77), istaknuo je 26. veljače u izjavi za javnost privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.