Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-mato-zovkic

Objavljena knjiga prof. dr. Mate Zovkića „Knjiga o Tobiji“

U izdanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i suizdanju Glasa Koncila iz tiska je izišla knjiga pod naslovom „Knjiga o Tobiji. Prijevod i komentar“ autora prof. emeritusa dr. Mate Zovkića, izvijestio je u srijedu, 28. veljače 2024. Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Proslavljen zaštitnik sjemenišne crkve sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i dijamantni jubilej svećeništva mons. Mate Zovkića

Crkva slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, koja se nalazi u sklopu zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa odnosno Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, proslavila je u srijedu 5. srpnja nebeske zaštitnike. Tom prigodom profesor emeritus mons. Mato Zovkić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije proslavio je dijamantni jubilej – 60 godina svećeništva, izvijestila je KTA.

Dijamantna misa mons. Mate Zovkića i 50 godina župe Donja Tramošnica

Župa sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici proslavila je u subotu 24. lipnja 2023. svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, 50. obljetnicu osnutka, 60. obljetnicu svećeničkog ređenja mons. Mate Zovkića i sakrament potvrde, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Novi Travnik: Održan okrugli stol „Ljudsko bratstvo u Bosni i Hercegovini“

Zaklada „Ljudsko bratstvo“ u Bosni i Hercegovini, koja se vodi načelima Povelje o ljudskom bratstvu koju su 2019. potpisali papa Franjo i veliki imam Ahmed Al-Tayyeb, organizirala je u subotu 4. ožujka u Novom Travniku okrugli stol o temi „Ljudsko bratstvo u Bosni i Hercegovini“, izvijestili su iz Zaklade.