Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-sc-ana-s-thea-filipovic

Otvoren teološki kolokvij „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“

Hrvatska sekcija Europskog društva za katoličku teologiju organizirala je svoj V. Colloquium theologicum, o temi „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“ koji je započeo u subotu 7. listopada 2023., na privremenoj lokaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Voćarska 106, Zagreb).

Prof. dr. sc. Ana Thea Filipović: Cilj Katehetske ljetne škole je unaprijediti estetske kompetencije vjeroučitelja

Na temu “Vjera i vizualna umjetnost u školskom vjeronauku: Otkrivati put ljepote” započela je u ponedjeljak, 28. kolovoza, Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama koja se održava u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Cilj katehetske škole je unaprijediti estetske kompetencije vjeroučitelja, istaknula je u uvodnom dijelu škole voditeljica programsko-organizacijskog odbora znanstveno-stručnog skupa prof. dr. sc. sestra Ana Thea Filipović.

TPT: Dr. sc. Filipović o ženama u dušobrižništvu

Pročelnica Katedre religijske pedagogije i katehetike na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović održala je predavanje „Žene u dušobrižništvu – prema sinodalnoj Crkvi“ na 62. teološko-pastoralnom tjednu u četvrtak 27. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Prof. Filipović: „Ranjivost zahtjeva hrabrost!”

U emisiji „Aktualno” Hrvatskoga katoličkog radija urednice Tanje Maleš u ponedjeljak 24. kolovoza o Katehetskoj ljetnoj školi govorila je prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović, voditeljica programsko-organizacijskog odbora toga stručnog skupa i pročelnica Katedre religiozne pedagogije i katehetike Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.