Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prognanicko-naselje-kovacevac

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

U pripravi za Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji Marija Sanića, župnika Župe Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški i tajnika Mateja Silukovića pohodio je u utorak 12. travnja prognaničko naselje Kovačevac i susreo se sa skupinom njegovih žitelja.

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

U pripravi za svetkovinu Isusova rođenja, požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji župnika Župe Bezgrešnog Začeća BDM u Novoj Gradiški Marija Sanića i tajnika Mateja Silukovića pohodio je 9. prosinca prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u koje su smješteni prvenstveno prognanici posebnog statusa iz Bosne i Hercegovine iz vremena Domovinskog rata.

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

U pripravi za blagdan Sv. Lovre, đakona i mučenika, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa, požeški biskup Antun Škvorčević, kao i prijašnjih godina, pohodio je 9. kolovoza prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u koje su smješteni izbjeglice i prognanici iz vremena Domovinskog rata te druge osobe sa socijalnim problemima.

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

U pripravi za svetkovinu Isusova rođenja i u okviru svojih predbožićnih susreta s vjernicima različitih socijalnih stanja, požeški biskup Antun Škvorčević je na drugu nedjelju došašća 8. prosinca u pratnji župnika župe Bezgrešnog začeća BDM u Novoj Gradiški Branka Gelemanovića i župnog vikara Marka Dušaka te đakona Mateja Silukovića pohodio prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u kojem su smješteni izbjeglice i prognanici iz vremena Domovinskog rata te druge osobe sa socijalnim problemima.