Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

Kovačevac (IKA)

U pripravi za svetkovinu Isusova rođenja, požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji župnika Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški Maria Sanića i tajnika Mateja Silukovića pohodio je 8. prosinca prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u koje su smješteni prvenstveno prognanici posebnog statusa iz Bosne i Hercegovine iz vremena Domovinskog rata.

Pozdravljajući okupljene, biskup je kazao da je toga dana u župnoj crkvi u Novoj Gradiški predvodio euharistijsko slavlje prigodom svetkovine Bezgrješnog začeća na kojem se sjetio i njih iz Kovačevca.

Istaknuo je da iskustvo svjedoči da čovjek nije samo tjelesna nego i duhovna stvarnost. Stoga je važno njegovati cjelovitost svoga postojanja kroz molitvu i na druge načine, jer će u suprotnom duša ostati rasklimana.

Dodao je da im tim susretima želi očitovati da nisu napušteni i prezreni, nego su povezani s drugim vjernicima u Požeškoj biskupiji, koji za njih mole i rado daju karitativne priloge. Zahvalio im je za strpljivost u poteškoćama koje imaju te ih je potaknuo da budu hrabri i nose svoje situacije u dubokoj povezanosti s Bogom.

Nakon zajedničke molitve, biskup je na sve nazočne i na cijelo prognaničko naselje zazvao Božji blagoslov, a tajnik Siluković uručio im je potom božićnu čestitku i novčani dar Požeške biskupije.