Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: progon

Nastavljeni progoni svećenika u Nikaragvi

Istraživačica i odvjetnica u egzilu Martha Patricia Molina koja povremeno uređuje izvještaj „Nikaragva: Je li Crkva progonjena?“, objavila je na društvenim mrežama da se popis svećenika uhićenih u Nikaragvi povećava, izvijestio je u subotu, 30. prosinca 2023. Vatican News.

Putovanje u Mađarsku

U katehezi na redovnoj općoj audijenciji srijedom 3. svibnja papa Franjo govorio je o svom apostolskom putovanju u Mađarsku od 28. do 30. travnja. Papinu katehezu donosimo u cijelosti.

U Nikaragvi se nastavlja progon crkvenih službenika

Dok biskup Matagalpe u Nikaragvi Rolando Alvarez čeka početak sudskog procesa zbog optužbe za proturežimsko djelovanje, svećenik Oscar Danilo Benavides Davila osuđen je u subotu 4. veljače po mjesnom vremenu za slične optužbe na deset godina zatvora, izvijestila je KNA.

Meksički biskup upozorava na progon migranata

Meksički biskup Jaime Calderón iz Tapachule upozorio je da su tisuće migranata koji su na putu u SAD zapeli na graničnom području između Gvatemale i Meksika meta pravog „lova na ljude” koje provodi vojska, prenosi Vatican News.

Biskup Uzinić: Bili proganjani ili ne, kršćani uvijek nastavljaju ljubiti

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, predslavio je euharistiju u crkvi Domino u Dubrovniku u kojoj se mise slave samo u božićnom vremenu i u kojoj je kao dubrovački biskup nastojao predvoditi bar jednu misu svake godine.