Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prosvjedi

Započelo suđenje kardinalu Zenu

Suđenje umirovljenom nadbiskupu Hong Konga kardinalu Josephu Zenu započelo je u ponedjeljak 26. rujna na sudu West Kowloon u Hong Kongu, izvijestila je CNA.

Kuba: Novi napad na župnu kuću kritičara režima

Nepoznate osobe ponovno su 16. siječnja napale župnu kuću u mjestu Vertientes u kubanskoj provinciji Camagüey zbog svećenika Rolanda Montesa de Oca koji je kritičan prema Vladi, prenosi Vatican News pisanje mjesnih medija.

Kubanski biskupi o prosvjedima u zemlji

Uslijed nemira koji su započeli 11. srpnja, Kubanska biskupska konferencija pozvala je građane na uzajamno slušanje te zajedničko traženje pravednog rješenja krize, prenosi Vatican News.

Prosvjedi protiv legalizacije pobačaja u Argentini

U više od 500 argentinskih gradova, u subotu 28. studenoga, održani su prosvjedi protiv donošenja zakona o pobačaju koji je predstavio predsjednik Alberto Fernández, a protiv kojeg se izjasnio i papa Franjo, objavila je Catholic News Agency.

Poljska: Reakcija nadbiskupa Gądeckog na prosvjede i oskvrnjenje crkvi

Predsjednik Poljske biskupske konferencije i poznański nadbiskup Stanisław Gądecki reagirao je na kritike na odluku Ustavnog suda o neustavnosti odredbe zakona o mogućnosti pobačaja zbog oštećenja ili bolesti kod nerođenog djeteta, nakon što su prosvjednici u nedjelju 25. listopada oskvrnuli crkve u nekoliko gradova, objavila je Catholic News Agency.

U Čileu u prosvjedima zapaljene dvije crkve

Najmanje dvije crkve zapaljene su 18. listopada u čileanskome glavnom gradu Santiago de Chileu u prosvjedima na prvu godišnjicu smrtonosnih prosvjeda protiv konzervativne vlade, izvijestila je HINA.

1 2