Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pucka-kuhinja

Dan volontera obilježen u zadarskom Caritasu

Međunarodni dan volontera obilježen je u ponedjeljak, 5. prosinca u Caritasu Zadarske nadbiskupije susretom predstavnika crkvenog i javnog života Grada Zadra i Zadarske županije koji su korisnicima dijelili obroke u Pučkoj kuhinji u Zadru.

Argumenti HKR-a o siromaštvu

Rizik građana od siromaštva, posljedice siromaštva i treba li strahovati od budućnosti neka su pitanja na koja su u ponedjeljak 26. rujna tražili odgovor sudionici emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija.

Hrvatski Caritas donirao kontejner Samostanu sv. Vinka u Zagrebu koji skrbi za siromahe

Hrvatski Caritas donirao je kontejner Samostanu sv. Vinka u Zagrebu kako bi sestre milosrdnice i dalje mogle neometano nastaviti sa svojim karitativnim radom. Povodom primopredaje kontejnera, sestre je u petak 26. kolovoza 2022. tijekom popodneva posjetio predsjednik Hrvatskog Caritasa, biskup Bože Radoš te ravnatelj Hrvatskog Caritasa, fra Tomislav Glavnik.

Blagoslov jela u Sikirevcima i Jarugama i pomoć pučkim kuhinjama

U Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima s filijalom u Jarugama na Veliku subotu, 16. travnja 2022. prikupljala se hrana za korisnike Caritasove pučke kuhinje u Osijeku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Mons. Svalina: Ugovor o Caritasu Katoličke Crkve označava povijesnu prekretnicu

Potpisivanje Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Hrvatskoj između Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) svojevrsna je povijesna prekretnica u samoj činjenici da društvo u Hrvatskoj prepoznaje jednu činjenicu, a to je Caritas koji postoji, ne od jučer, nego od samih početaka Crkve iako je kroz povijest imao svoje različite oblike djelovanja i prisutnosti, kazao je u razgovoru za Hrvatski katolički radio (HKR) ravnatelj Hrvatskog Caritasa srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

1 2 3