Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rad

Papini apeli na općoj audijenciji

Papa Frano uputio je na općoj audijenciji u srijedu, 17. studenoga, na kojoj je započeo niz kateheza o svetome Josipu, dva apela koja prenosimo u cijelosti.

Papa: Neću se umoriti govoriti o dostojanstvu rada

Papa Franjo uputio je videoporuku Institutu za razvoj poduzetništva (IDEA) i Savezu radnika pučke ekonomije u Argentini. Poruka je to u povodu 57. susreta IDEA pod nazivom „Postignimo jednu održivu Argentinu“, izvijestila je u četvrtak 14. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.

ARGUMENTI Kako pravovremeno prepoznati psihičko zlostavljanje na poslu - mobing?

Psihičko zlostavljanje na radnome mjestu, ugroza dostojanstva, integriteta i ugleda radnika poznato je i pod nazivom "mobing" te je sve raširenija pojava u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Gošće HKR-ovih "Argumenata" - psiholog i psihoterapeut mr. sc. Andreja Kostelić Martić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu mr. sc. Iris Gović Penić te predsjednica udruge “Mobing Stop“ Blaženka Rogan poručile su kako prepoznati slučajeve takvog zlostavljanja i koje je korake potrebno poduzeti.

Biskup Uzinić o pozivu na rad

Krunica slavnih otajstava molila se u srijedu, 6. svibnja u dubrovačkoj katedrali uz nazočnost nekolicine vjernika koji su zbog relaksacijskih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite imali priliku sudjelovati u molitvi kao i uz praćenje vjernika putem online streama.

Ponovno dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

Ministarstvo poljoprivrede na svojim je internetskim stranicama u petak 27. ožujka objavilo kako je ponovno dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje te napominju da je "zdravlje ljudi glavni cilj i nemjerljiv kriterij općeg poslovanja."