Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: radovan-libric

35 godina Planinarskoga križnog puta

Planinarska bratovština sv. Bernarda i Udruga Ekosspiritus iz Samobora, pod pokroviteljstvom Ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije, obilježili su 8. listopada 35 godina Planinarskog križnog puta (PKP).

Blagoslovljen pil sv. Jakova apostola

U selu Vrhovčak u samoborskoj Župi sv. Anastazije, na negdašnjem gazdinstvu obitelji Kipach, u današnjoj ulici Maje Strozzi, u dvorištu obitelji Librić blagoslovljen je 23. rujna pil sv. Jakova apostola.

Kip Majke Božje Bistričke odjeven u samoborsku narodnu nošnju

Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke darovana je u ponedjeljak, 1. kolovoza, kompletna svečana narodna nošnja drevne samoborske Župe sv. Anastazije, tzv. „debelo rubje“, izrađeno od domaćeg samoborskog lana. Tog istog dana čudotvorni kip Majke Božje Bistričke obučen je u nošnju i tako svečano odjeven dočekat će hodočasnike iz samoborskog kraja.

69. planinarski križni put udruge Ekosspiritus

U subotu 2. travnja članovi i prijatelji udruge Ekosspiritus ove godine meditirali su postaje križnog puta u župi Marija Bistrica gdje su se pridružili trasi župnog korizmenog križnog puta - Stazama križeva krajputaša i kapelica.

U Samoborskom gorju proslavljen sv. Juraj

U nedjelju 25. travnja na Cerini u Župi Duha Svetoga u Noršić Selu okupili su se župljani i hodočasnici oko jednostavnog raspela koje je podignuto 1976. godine u čast sv. Jurju. Misu je predvodio vlč. Josip Čulig, upravitelj župe.