Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ramazanski-bajram

Papa: Zaustavimo rat, djeca trebaju domove, a ne grobnice

Papa Franjo, u poruci za kraj Ramazana koju je poslao televizijskoj mreži Al Arabiya, izražava tjeskobu zbog rata i poziva nacije da prekinu sukob u Palestini i Izraelu: nada se rađa samo „ako znamo priznati pravo na postojanje svakoga naroda i pravo svakog naroda da ima državu“, izvijestio je 12. travnja Vatican News.

Povjerenik Pervan na čestitanju Ramazanskog bajrama

Na primanju u povodu Ramazanskog bajrama u četvrtak 11. travnja okupili su se predstavnici vjerskog i društveno-političkog života Dubrovnika kako bi vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitali njihov blagdan.

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata BiH Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga bajrama, koji muslimani proslavljaju 10. travnja, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

Mons. Škvorčević čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Prigodom Ramazanskog bajrama mons. Antun Škvorčević, predsjednik Odbora HBK za odnos sa Židovima i muslimanima, uputio je muftiji Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Prigodom Ramazanskog bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za odnos sa Židovima i muslimanima uputio je muftiji Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Vukšić čestitao Ramazanski bajram

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je u srijedu 19. travnja čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću uoči Ramazanskog bajrama.

Poruka za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D.

Prefekt Dikasterija za međureligijski dijalog kardinal Miguel Ángel Ayuso Guixot, MCCJ, i tajnik mons. Indunil Kodithuwakku Janakaratne Kankanamalage uputili su u petak 24. ožujka poruku za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D. koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Uzinić pohodio Islamski centar i čestitao Ramazanski bajram

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, povjerenik za ekumenizam i dijalog Riječke nadbiskupije mons. Matija Matičić i sudski vikar mons. Emil Svažić, u povodu Ramazanskom bajrama pohodili su u utorak 3. svibnja Islamski centar u Rijeci i vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitali jedan od njihovih najvećih blagdana.

1 2 3