Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: raspelo

Šibenik: Proslavljen god križa u župi Dolac

God križa ili godišnja proslava spomena krvarenja raspela iz šibenske gradske Župe Svetoga Križa – Dolac, proslavljeni su u nedjelju 27. ožujka svečanim misnim slavljem u crkvi Svetoga Križa kojim je predsjedao šibenski biskup Tomislav Rogić.

U župi Dolac održana godišnja proslava krvarenja raspela

God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljena je u srijedu 27. ožujka svečanim misnim slavljem u crkvi Svetog Križa. Euharistiju je predvodio umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. Koncelebrirali su župnik župe Dolac don Krešimir Mateša i ekomom biskupije don Roko Glasnović. Nakon misnog slavlja upriličena je procesija s relikvijarom u kojem se čuva krv koja se čudesno pojavila na raspelu.

Obnovljeno raspelo u župi Klenovnik

Blagoslov obnovljenog “Pintarićevog raspela” uz cestu Ivanec-Klenovnik, ispod kuća obitelji Pintarić i Smoljak u naselju Lipovnik, okupio je u subotu 20. listopada stanovnike obližnjih sela iz župa Klenovnik, Ivanec i Donja Voća na molitvu i zajedničko druženje.

Fažana: Na župnu svetkovinu sv. Kuzme i Damjana blagoslovljeno vrijedno barokno raspelo

Tijekom svečanog koncelebriranog misnog slavlja koje je u Fažani na župnu svetkovinu 26. rujna predvodio župnik Vrsara i Gradine vlč. mr. Lino Zohil blagoslovljeno je restaurirano vrijedno barokno raspelo koje se u toj crkvi čuva od 16. stoljeća. U homiliji je upozorio na „eroziju humaniteta u obiteljskim i, općenito, međuljudskim odnosima“. Život u “podivljalom kapitalizmu” odvija se samo u “znaku profita”, računice i bespoštedne konkurencije, gdje slabiji, osobito jadniji i bolesniji, sve manje nalaze “ruku pomoćnicu”, rekao je vlč. Zohil te pozvao vjernike da se poput blaženog Miroslava Bulešića znaju žrtvovati i moliti.