Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ravnateljstvo-dusobriznistva-za-hrvate-u-inozemstvu

Vlč. Tomislav Markić predvodio spomen-slavlje u Bleiburgu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić u povodu obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta predvodio je 13. svibnja misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu, poručivši da „jedino milosrđe povijest čini poviješću spasenja“.

Kardinal Puljić na proslavi pete obljetnice djelovanja HKM-a Dublin

U povodu proslave pete obljetnice djelovanja Hrvatske katoličke misije u Dublinu predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup, pohodio je od 16. do 19. prosinca 2021. Dublin, obavilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Predstavljen novi voditelj Hrvatske katoličke misije u Regensburgu

Tijekom mise u bazilici Naše Gospe kod Stare kapele u Regensburgu u nedjelju 12. rujna vjernicima Hrvatske katoličke misije predstavljen je novi voditelj vlč. Vlado Letinčić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije

Na poziv delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju fra Ive Tadića u četvrtak 19. studenoga održana je video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije, prenosi u petak 20. studenoga službena Facebook stranica Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Zahvala Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na donaciji za popravak Dječjeg doma u Vugrovcu

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar u pismu od 28. travnja naslovljenom na Hrvatsku katoličku misiju u Londonu i voditelja misije fra Ljubomira Šimunovića zahvaljuje se na donaciji za popravak u potresu oštećenog Caritasova doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu i za obitelji stradale u potresu u Zagrebu, objavljeno je u petak 1. svibnja na Facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Najavljene novosti u obilježavanju bleiburške tragedije

Komemoracija u povodu 74. obljetnice Bleiburške tragedije bit će održana, kako je i najavljeno, u subotu, 18. svibnja na Loibaškom polju pored Bleiburga. Priopćio je to na današnjoj konferenciji za medije organizator komemoracije Počasni bleiburški vod.

Tomislav Markić: "Hrvati su obgrlili svijet"

U svijetu trenutačno djeluje 189 katoličkih župa, misija, zajednica i centara. Najnoviji je to podatak koji je u razgovoru za Hrvatski katolički radio iznio ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić.