Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ravnateljstvo-dusobriznistva-za-hrvate-u-inozemstvu

Ravnatelj Markić: Iskustvo hrvatske inozemne pastve može pomoći u pružanju skrbi vjernicima drugih materinskih jezika

Vlč. dr. sc. Tomislav Markić je treći put zaredom imenovan ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Tim se povodom, u emisiji „Aktualno“ HKR-a, dotaknuo trenutnog stanja hrvatske inozemne pastve, ističući kako gotovo stoljetno iskustvo pastve može pomoći i u aktualnim izazovima pružanja duhovne i pastoralne skrbi stranim radnicima koji dolaze u Hrvatsku.

Izvršena primopredaja župničke službe u HKM-u Rotterdam

Novi župnik Hrvatske katoličke misije Rotterdam dr. sc. fra Vjeko Eduard Tomića predslavio je prvu misu s povjerenom mu zajednicom, u nedjelju 17. prosinca 2023. u župnoj crkvi u Bergschenhoeku kod Rotterdama, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Pastoralni susret hrvatskih svećenika i redovnica SAD-a i Kanade

Ovogodišnji pastoralni susret tridesetoro hrvatskih svećenika i časnih sestara iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade održan je od 9. do 12. listopada u Chicagu u američkoj saveznoj državi Illinois, a tri Hrvatske katoličke župe u kojima djeluju hrvatski franjevci iz Franjevačke kustodije sv. Obitelji bile su zajedno s Kustodijom domaćini susreta.

Rotterdam: Susret Delegature Zapadne Europe

Hrvatska katolička župa u Rotterdamu i njezin voditelj fra Mišo Sirovina bili su u ponedjeljak 5. i utorak 6. lipnja domaćini godišnjega skupa hrvatskih svećenika koji djeluju u pastoralnome području zapadne Europe.

1 2