Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rekolekcija-svecenika

Rekolekcija svećenika Vinkovačkog dekanata

Sedamnaest svećenika Vinkovačkog dekanata okupili su se u ponedjeljak, 24. listopada na rekolekciji u župnom stanu u Rokovcima. Voditelj rekolekcije bio je bibličar vlč. dr. Ivan Benaković, koji je s prezbiterima razmatrao o svećeničkom poslanju na temelju teksta iz Dj 14, 8-18 koji govori o prvom ozdravljenju uzetoga koje je učinio Pavao.

Rekolekcija svećenika Jastrebarskog dekanata

U Župi sv. Jurja mučenika u Draganiću u ponedjeljak 3. listopada, na 24. obljetnicu proglašenja blaženim bl. Alojzija Stepinca, održana je rekolekcija svećenika Jastrebarskog dekanata.

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

Prvo pastirsko obraćanje mons. Zgrablića zadarskim svećenicima

Imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić uputio je svoje prvo pastirsko obraćanje zadarskim svećenicima u propovijedi misnoga slavlja koje je u srijedu 18. svibnja u kapeli bl. Miroslava Bulešića u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. svibnja u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.