Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rekolekcija

Održana redovita rekolekcija svećenika Banjolučke biskupije

U Godini Božje Riječi na razini Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Godini sv. Josipa na razini opće Crkve, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, u srijedu 19. svibnja održana je redovita rekolekcija na koju su pozvani svi svećenici u pastoralu na teritoriju Banjolučke biskupije.

Rekolekcija svećenika posvećena izazovima sekularne duhovnosti

Mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 12. veljače u zgradi „Sjemeništa“. Izlaganje „Kršćanska vjera pred izazovima sekularne duhovnosti“ održala je predstojnica Teologije u Rijeci, područnog studija Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. s. Veronika Nela Gašpar.

Dr. Rađa: Važno je da mladi imaju kvalitetan odnos s ocem

Mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 20. studenog u zgradi „Sjemeništa“ u Šibeniku. Izlaganje o pastoralu duhovnih zvanja održao je povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije dr. vlč. Jakov Rađa.

„Aktualni bračni i obiteljski problemi – smjernice za ispovjednike“

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 27. ožujka u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. O temi „Aktualni bračni i obiteljski problemi – smjernice za ispovjednike“ govorio je pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu dr. fra Šimun Bilokapić.

Nadbiskup Puljić: „Zahvalno sjećanje na Branimirovu godinu (1979.)“

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić predvodio je 28. studenoga u zgradi „Sjemeništa“ u Šibeniku redovitu mjesečnu rekolekciju svećenika Šibenske biskupije. Susret je počeo molitvom Srednjeg časa. Meditaciju je imao o. Arek Krasicki, CSSp.

Mr. Puškarić: „Privatno kod svećenika je usko povezano s javnim"

„Svećenik odgojitelj naroda Božjega: Privatno i javno u crkvenom i društvenom životu župe” bila je tema svećeničke rekolekcije zadarskog prezbiterija održane u srijedu 7. studenoga u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. O toj temi izlagao je predstojnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije mr. Borna Puškarić.

1 2