Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecki-nadbiskup-ivan-devcic

Proslava Velike Gospe na Krasnu

Hodočasnici iz Like, raznih dijelova Riječke metropolije i drugih krajeva sudjelovali su u ponedjeljak 15. kolovoza u svetištu na Krasnom na proslavi svetkovine Velike Gospe.

U riječkoj prvostolnici slavljena misa posvete ulja

Zbog pastoralnih razloga i ove godine misa posvete ulja u Riječkoj nadbiskupiji slavila se na Veliku srijedu 13. travnja umjesto, kako je obrednikom predviđeno, na Veliki četvrtak ujutro. U katedrali sv. Vida predvodio ju je riječki nadbiskup Ivan Devčić u zajedništvu s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem te svećenicima Riječke nadbiskupije.

Uskrsna poruka riječkih nadbiskupa

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputili su uskrsnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskupu Ivanu Devčiću nagrada za životno djelo PGŽ-a

Na 8. sjednici Skupštine Primorsko-goranske županije u Opatiji u srijedu 17. ožujka jednoglasno su donesene odluke o dodjeli godišnjih nagrada, a nagrada za životno djelo bit će dodijeljena riječkom nadbiskupu dr. sc. Ivanu Devčiću za značajnu ulogu i velike zasluge u razvoju ekumenizma i međureligijskog dijaloga, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Korizmena poruka riječkih nadbiskupa

Riječki nadbiskup Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputili su u četvrtak 24. veljače 2022. svoju korizmenu poruku.

Ravnatelji karitativnih ustanova čestitali mons. Devčiću na Nagradi za životno djelo

Ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija Faustina Kovačević i ravnateljica Caritasova doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“ Željka Frković sastale su se u srijedu 30. lipnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci s riječkim nadbiskupom mons. Ivanom Devčićem i u ime ravnatelja i voditelja nadbiskupijskih karitativnih ustanova čestitale mons. Devčiću na Nagradi za životno djelo koja mu je uručena uoči svetkovine sv. Vida, prema odluci Grada Rijeke.

1 2 3 4