Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

U Rimu održan skup „Povežimo iseljeništvo“

U Papinskome hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu u petak 15. prosinca održan je skup pod nazivom „Povežimo iseljeništvo“. Skup je okupio znatan broj predstavnika hrvatskih institucija u Italiji te mladih ljudi, a održan je u organizaciji Udruge „Hrvatsko-talijanski mozaik Rim“ te u suradnji s Udrugom „Jedna Musika“ iz Kruča (Acquaviva Collecroce).

Don Franjo-Frankopan Velić doktorirao u Rimu

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić uspješno je obranio doktorsku tezu iz filozofije pod naslovom „The Anthropic Principle and the Finality of the Universe“ (Antropsko načelo i svrhovitost svemira) u ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa u Rimu.

Papa molio pred kipom Bezgrešne u blizini Španjolskog trga

Kao i svake godine, papa Franjo je 8. prosinca 2022. molio pred kipom Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u blizini Španjolskog trga u Rimu te joj povjerio sve ljude na zemlji i molio za mir, napose u Ukrajini, izvještava Vatican News.

Papa se po povratku iz Bahreina pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo je u nedjelju 6. studenoga, 101. put od početka svojega papinstva, na završetku 39. apostolskog putovanja u sklopu kojega je posjetio Bahrein, otišao u rimsku baziliku svete Marije Velike pomoliti se pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani, prenosi Vatican News.

125. obljetnica smrti sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića

Sluga Božji Ivan Bonifacije Pavletić, rođen u Zbjegovači kraj Kutine, preminuo je 4. studenoga 1897. u Rimu odakle se, povodom 125. obljetnice preminuća, za Hrvatski katolički radio javio sisački biskup Vlado Košić koji će s ostalim hodočasnicima iz Sisačke biskupije na njegovom grobu slaviti misu.

Varaždin: Misa zahvalnica za biskupijsko hodočašće u Rim

Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, predslavio je u nedjelju 30. listopada u varaždinskoj katedrali svetu misu zahvalnicu za biskupijsko hodočašće u Rim prigodom 25. obljetnice osnivanja i uspostave Varaždinske biskupije. Uz biskupa suslavilo je desetak svećenika hodočasnika.

1 2 3 12