Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

VIDEO Papa u Rimu udijelio potpuni oprost oboljelima od koronavirusa

Sveti Otac Franjo u petak 27. ožujka na praznom Trgu sv. Petra u Rimu predvodio je molitvu i jedinstveno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te je, u skladu s Dekretom vatikanske Apostolske pokorničarne od 20. ožujka, svim vjernicima koji su izravno pogođeni koronavirusom, a koji su se pokajali i izmolili Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu udijelio potpuni oprost.

Kardinal Bozanić otputovao u Rim

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je u petak 14. veljače u Rim, piše Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Branka Gabrić - nova doktorica moralne teologije

Branka Gabrić obranila je u petak 17. siječnja na Akademiji Alfonsiani Papinskoga lateranskoga sveučilišta u Rimu, s ocjenom summa cum laude doktorsku disertaciju iz moralne teologije.

Papa posjetio sjedište rimskog Caritasa

Papa Franjo posjetio je u petak 29. studenoga popodne sjedište rimskog Caritasa, u okviru kojeg, osim prihvatnog središta, djeluju stomatološki odjel, samoposluga solidarnosti i javna kuhinja. Povod posjetu bilo je obilježavanje 40. obljetnice osnutka Caritasa Rimske biskupije.

HKS na Prvom godišnjem međunarodnom forumu New Frontiers for University Leaders – The Future of Health and the University Ecosystem

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marta Čivljak sudjelovali su na Prvom godišnjem međunarodnom forumu New Frontiers for University Leaders – The Future of Health and the University Ecosystem u Rimu 4. i 5. studenoga koji je organizirala Međunarodna federacija katoličkih sveučilišta (FIUC) čiji je član i Hrvatsko katoličko sveučilište.

1 2 3 5