Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

Hrvatski predstavnici na X. svjetskom susretu obitelji u Rimu

O X. svjetskom susretu obitelji, na kojem sudjeluju i predstavnici Hrvatske biskupske konferencije te Biskupske konferencije BiH, za Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija govorio je u utorak 21. lipnja voditelj ureda HBK za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić.

Nadbiskup Vukšić u Rimu govorio o međureligijskoj situaciji u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tomo Vukšić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 7. lipnja u popodnevnim satima govorio je o međureligijskoj situaciji u Bosni i Hercegovini tijekom 14. plenarnog zasjedanja Dikasterija za međureligijski dijalog koje se održava od 6. do 8. lipnja 2022. u Rimu na temu „Međureligijski dijalog i druželjubivost“.

U Rimu blagoslovljena nova skulptura Majke Božje s nerođenim Isusom

Predsjednik Papinske akademije za život nadbiskup Vincenzo Paglia blagoslovio je u nedjelju 29. svibnja u Rimu novu brončanu skulpturu „Spomenik životu“ (Monumento alla Vita). kanadskog umjetnika Timothyja Paula Schmalza, koja prikazuje Blaženu Djevicu Mariju s nerođenim djetetom Isusom.

Papa zahvalio Gospi za uspjeh putovanja na Maltu

Ujutro 4. travnja papa Franjo se, kao i obično na kraju svakog apostolskog putovanja, u bazilici Svete Marije Velike sabrao u molitvi pred slikom Gospe Salus Populi romani, zahvalivši joj za 36. inozemno putovanje, prenosi Vatican News.

Odvjetnik vjernika i branitelj Božji

Propovijed prefekta Kongregacije za kauze svetih kardinala Marcella Semerara na svečanom euharistijskom slavlju koje je na liturgijski spomendan bl. Alojzija Stepinca, mučenika, 9. veljače predvodio u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 10