Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

Konferencija za medije prigodom Svjetskog dana djece

„Protagonisti velikoga crkvenog skupa su oni koji su maleni i koji u svima oživljavaju nadu u budućnost za Crkvu i ljudsko društvo“, tako je kardinal José Tolentino de Mendonça, prefekt Dikasterija za kulturu i obrazovanje, istaknuo vrijednost Svjetskog dana djece koji će se održati u Rimu 25. i 26. svibnja, objavljeno je na mrežnim stranicama lista "L`Osservatore Romano".

​​​​​​​Rim: Biskupi BK BiH slavili misu u povodu 600. obljetnice rođenja Katarine Kosače-Kotromanić

U okviru službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije poznatom pod nazivom „ad limina apostolorum“ (na apostolske pragove), biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 4. svibnja 2024. slavili su misu s obrascem „Za domovinu“ u bazilici Svete Marije u Aracoeli u Rimu, u kojoj se nalazi grob supruge bosanskog kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, u povodu 600. obljetnice njezina rođenja, izvijestila je KTA.

Papa Franjo susreo se sa 100 svećenika iz centra Rima

Papa Franjo susreo se u petak 3. svibnja u Bazilici Svetog Križa Jeruzalemskog sa župnicima, župnim vikarima, rektorima te bolničkim kapelanima koji pastoralno djeluju na području centra grada Rima. U središtu susreta bile su razne pastoralne teme, a naglasak je stavljen na pružanje pomoći starijima, siromašnima i djeci, prenosi Vatican News.

1 2 3 18