Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

Papa rimskim svećenicima: U oluji niste napustili stado

Pismo koje je papa Franjo proteklih dana poslao svećenicima, pismo je biskupa pastirima Božjega naroda svoje biskupije, koji su rukom dotaknuli bol ljudi prouzročenu zdravstvenom krizom; nepredviđenom krizom koju su svakoga dana pratili brojevi, postotci i statistike koje su imale imenā, licā, zajedničku sudbinu.

Hrvatska crkva Sv. Jeronima u Rimu ponovno otvara svoja vrata

Sukladno Protokolu koji su potpisale Talijanska biskupska konferencija i Vlada Republike Italije te u skladu s uputama Vikarijata Rimske biskupije, Hrvatska crkva sv. Jeronima u Rimu ponovno se za vjernike otvara od ponedjeljka 18. svibnja.

VIDEO Papa u Rimu udijelio potpuni oprost oboljelima od koronavirusa

Sveti Otac Franjo u petak 27. ožujka na praznom Trgu sv. Petra u Rimu predvodio je molitvu i jedinstveno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te je, u skladu s Dekretom vatikanske Apostolske pokorničarne od 20. ožujka, svim vjernicima koji su izravno pogođeni koronavirusom, a koji su se pokajali i izmolili Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu udijelio potpuni oprost.

Kardinal Bozanić otputovao u Rim

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je u petak 14. veljače u Rim, piše Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Branka Gabrić - nova doktorica moralne teologije

Branka Gabrić obranila je u petak 17. siječnja na Akademiji Alfonsiani Papinskoga lateranskoga sveučilišta u Rimu, s ocjenom summa cum laude doktorsku disertaciju iz moralne teologije.

1 2 3 5