Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rim

HKS na Prvom godišnjem međunarodnom forumu New Frontiers for University Leaders – The Future of Health and the University Ecosystem

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marta Čivljak sudjelovali su na Prvom godišnjem međunarodnom forumu New Frontiers for University Leaders – The Future of Health and the University Ecosystem u Rimu 4. i 5. studenoga koji je organizirala Međunarodna federacija katoličkih sveučilišta (FIUC) čiji je član i Hrvatsko katoličko sveučilište.

U Rimu održan susret istočnih katoličkih biskupa Europe

U Rimu je od 10. do 15. rujna održan godišnji susret istočnih katoličkih biskupa Europe u Ukrajinskom grkokatoličkom kolegiju sv. Jozafata. Na susretu su sudjelovali gotovo svi grkokatolički biskupi Europe (Italija, Hrvatska, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Ukrajina, Bjelorusija, Češka, Rusija, Grčka, Bugarska, Makedonija, Srbija i mnoge zapadno-europske zemlje) kao i neki biskupi drugih istočno-katoličkih obreda čiji se vjernici nalaze na području Europe kao dijaspora, a uz njih i mons. Milan Stipić, apostolski upravitelj Križevačke eparhije, u pratnji tajnika i kancelara đakona Livija Marijana.

Nova generalna uprava sestara vasilijanki

Na 11. generalnom kapitulu sestara Reda sv. Vasilija Velikog, koji je svečano otvoren 8. srpnja u Rimu, izabrana je nova vrhovna uprava koja će voditi Red tijekom šest godina.

Susret članova Papine svjetske molitvene mreže u Rimu

U Rimu je 28. i 29. lipnja održana proslava 175. obljetnice djelovanja Apostolata molitve, a danas Papine svjetske molitvene mreže uključujući i Euharistijski pokret mladih. Osim tih 175 godina povijesti, proslavljeno je i deset godina od kada je započeo proces obnove Apostolstva molitve (koji je od sada kao Papino djelo s legalnom upravom u vatikanskoj državi), koji je odobrio papa Franjo.

Verbum na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva u Rimu

U Rimu će se od 26. do 29. lipnja u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, prvi put održati Međunarodni dani katoličkog nakladništva koji će okupiti više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz raznih zemalja, a među pozvanima je i nakladnička kuća Verbum, koja će biti jedini hrvatski predstavnik na tom skupu.

Članovi HKLD-a na posveti liječnika Srcu Isusovu

Osmero članova Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva predvođenih predsjednicom prof. dr. Anom Planinc Peraica sudjelovalo je 21. i 22. lipnja u Rimu na posveti katoličkih liječnika Srcu Isusovu, održanoj u organizaciji Međunarodnog udruženja katoličkih liječnika (FIAMC).

Kardinal Ranjith o stanju na Šri Lanki

Nadbiskup Colomba kardinal Albert Malcolm Ranjith svjedoči kako dva mjeseca nakon terorističkih napada u Šri Lanki i dalje vlada strah od terorizma, osobito nakon što je u zemlji otkriveno pet kampova za obuku džihadista.

U Rimu se održava međunarodni skup “Yes to Life” (Da životu)

“Yes to Life” (Da životu) naslov je međunarodnoga skupa koji se, u organizaciji Dikasterija za laike, obitelj i život, održava od 23. do 25. svibnja u Rimu. Na skupu sudjeluju i predstavnici iz Hrvatske. Urednik hrvatske sekcije Vatican Newsa o. Ivica Hadaš razgovarao je s Antom Čaljkušićem, predsjednikom udruge „Hrvatska za život“ i predsjednikom inicijative „40 dana za život“ te liječnikom ginekologom Ivanom Zmijanovićem.

1 2 3 4