Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rimska-biskupija

Rimska biskupija ponovno hodočasti u Svetu zemlju

Rimska biskupija u ožujku i travnju ponovno počinje s hodočašćima u Svetu zemlju, a prva bi skupina trebala krenuti u Tel Aviv već 11. ožujka, objavljeno je 3. ožujka na mrežnim stranicama biskupije.

Crkve u Rimu ponovno otvorene, ali samo za privatnu molitvu

U dogovoru sa Svetim Ocem, kardinal Angelo De Donatis, Generalni vikar Rimske biskupije, odlučio je u petak 13. ožujka, kako javlja Vatican News, promijeniti jučerašnji dekret kojim se zatvaraju sve župne crkve u Rimu zbog pandemije koronavirusa COVID-19.

Rimska biskupija zatvorila sve crkve

Generalni vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis obajvio je u četvrtak 12. ožujka navečer na biskupijskoj mrežnoj stranici Dekret kojim je vjernicima zabranjen ulaz u crkve do 3. travnja, prenosi Vatican News.

Papa povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje

Prije mise, koju je sinoć 11. ožujka, na dan molitve i posta u Rimskoj biskupiji, u svetištu Gospe od božanske ljubavi, na periferiji Rima, služio zbog sigurnosnih mjera bez nazočnosti vjernika, vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis, papa Franjo je, putem videoporuke, posebnom molitvom povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane sveopće zdravstvene krize.

Papa u videoporuci povjerava Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje

Papa Franjo će u srijedu 11. ožujka navečer, na dan molitve i posta u Rimskoj biskupiji, putem videoporuke prigodom mise koju predvodi kardinal Angelo De Donatis u Svetištu Gospe od božanske ljubavi, povjeriti Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane zdravstvene krize.

Papa Franjo: Svećenik se ne smije izolirati, treba živjeti u zajedništvu s narodom

Svećenici trebaju biti ljudi nade, pomireni, koji su prepoznali svoju gorčinu i preobrazili ju, poticaj je pape Franje upućen svećenicima Rimske biskupije, u govoru koji je 27. veljače prijepodne pročitao Papin vikar za grad Rim kardinal Angelo De Donatis, tijekom tradicionalne pokorničke liturgije na početku korizme, na kojoj Papa nije sudjelovao zbog, kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, „lagane indispozicije“.