Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo susreo se sa svećenicima zaređenima prije 40 godina

Vatikan (IKA)

Papa Franjo susreo se 14. svibnja 2024. u Župi sv. Josipa u rimskoj četvrti Trionfaleu sa svećenicima koji su zaređeni prije 40 godina, izvijestio je Vatican News.

Ukupno je sudjelovalo šezdesetak svećenika, a Papu su dočekali vicegerent Rimske biskupije biskup Baldassare Reina, delegat Odjela za brigu o đakonatu, kleru i redovničkom životu biskup Michele Di Tolve i župnik Tommaso Gigliola. Po dolasku pozdravile su ga i tri župne suradnice redovnice.

Susret sa svećenicima sastojao se od molitve, zaziva Duha Svetoga, kratkog predstavljanja života župe mons. Di Tolvea, te razgovora, uz pitanja i odgovore, iza zatvorenih vrata.

Mons. Di Tolve prije susreta je najavio da će jedna od tema razgovora Svetog Oca sa svećenicima koji su prošli kroz različita razdoblja života Rimske biskupije biti nedavno objavljena Bula koja najavljuje Jubilej 2025.

Svetog Oca pozdravilo je i 110 djece iz mjesne osnovne škole. Papina želja bila je susresti se s prvopričesnicima, ali su im se tom prigodom pridružili i ostali učenici od prvog do petog razreda. Za gosta su pripremili crteže i pisma te nekoliko transparenata.

Želja je Svetoga Oca, nakon što je završio obilazak sektora Rimske biskupije, susresti se sa svim svećenicima prema godini svećeničkoga ređenja. Kako je kazao mons. Di Tolve, želja mu je nastaviti održavati izravan dijalog sa svećenicima Rimske biskupije.

Papa Franjo će susrete sa svećenicima nastaviti u srijedu 29. svibnja. Susret će biti održan u Kući sestara pobožnih učenica Božanskoga Učitelja, a sudjelovat će svećenici zaređeni između 2024. i 2014. godine. Nakon toga Papa će se susresti sa svećenicima koji su navršili od 11 do 39 godina svećeničke službe.