Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rimska-rota

Papa: Sudac mora uvijek misliti na dobro obitelji

Papa Franjo primio je u petak 29. siječnja u Vatikanu, u povodu početka sudske godine, suce Rimske rote, između ostaloga nadležne za postupke ništavnosti žendidbe, upozorivši ih da njihove presude nikad nisu samo pravne već i pastoralne naravi, prenosi Vatican News.

Papa Franjo članovima Rimske rote: Čuvajte kršćanske bračne parove

Poput Akvile i Priscile Crkvi su danas potrebni kršćanski bračni parovi, ustrajni svjedoci evanđelja, istaknuo je papa Franjo, primivši 25. siječnja u audijenciju suce i odvjetnike Apostolskoga sudišta Rimske rote. Pastire je pak pozvao da štite brak od ideologijā i partikularizama, izvijestio je Vatican News.

Papa: Bračni drugovi koji žive u jedinstvu i vjernosti su „tiha propovijed za sve“

Primivši u utorak 29. siječnja u audijenciju članove Rimske rote u prigodi početka sudske godine Papa je istaknuo vrijednost jedinstva i vjernosti u bračnoj zajednici. „Toliki su kršćanski supruzi tiha propovijed za sve, to je, rekao bih, propovijedanje 'svagdanom', svakodnevno, i nažalost moramo konstatirati da za bračni par koji živi zajedno tolike godine nema mjesta u vijestima – i to je tužno – dok skandali, rastave, razvodi lako nađu mjesto među vijestima", poručio je Papa.