Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: romana-galic

Devedeseta obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

O osnivanju prvog biskupijskog Caritasa u Hrvatskoj prije 90 godina, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, te potrebom za ovakvom vrstom pomoći kroz protekla desetljeća, u emisiji Argumenti Hrvatskog katoličkog radija (HKR) u četvrtak 19. listopada razgovarali su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr. sc. Romana Galić i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren.

Uoči Nedjelje Caritasa predstavljen program Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti - probudi dobro u svijetu"

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, na konferenciji za novinare, u srijedu 11. prosinca Hrvatski Caritas predstavio je nacionalni program „Za 1000 radosti – probudi dobro u svijetu“ te najavio 18 godinu za redom tradicionalnu humanitarnu prodaju božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koja će se održati u subotu 14. prosinca kako bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Ususret Svjetskome danu siromaha

U povodu 3. svjetskoga dana siromaha Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je konferenciju za medije u petak 15. studenoga u Kući za mlade u Zagrebu te predstavio inicijativu koju pokreće tijekom studenoga i prosinca za pomoć djeci samohranih roditelja.