Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rumunjska

Baka, unuk i Papa - radost vjere kojoj nisu potrebne riječi

Na susretu s mladima i obiteljima u Iaşiu, tijekom apostolskoga pohoda Rumunjskoj, papa Franjo je susreo i radosni pogled jedne starije žene s unukom u rukama, te potaknuo mlade da ne zaborave korijene; vjera se, naime, ne prenosi samo riječima, nego i gestama, pogledima, milovanjem poput onoga naših majki i baka, objavio je Vatican News.

Papa pozvao na molitvu da Europa bude onakva kakvom su je sanjali utemeljitelji

Tijekom leta iz Sibiua prema Rimu papa Franjo je po običaju odgovarao na pitanja novinara koji su ga pratili na njegovom trodnevnom apostolskom putovanju kroz Rumunjsku. Među brojnim osvrtima na samo putovanje, Papa je komentirao i najnoviji razvoj situacije u Europi, pozvavši i novinare da mole kako bi Europa postala onakva kakvom su je sanjali njezini utemeljitelji.

Papa Franjo u Rumunjskoj: Susret s mladima i obiteljima u Iaşiu

Vjera je dar koji održava živom duboku i lijepu sigurnost, našu pripadnost Božjoj djeci, rekao je papa Franjo u subotu 1. lipnja poslijepodne na marijanskom susretu s mladima i obiteljima, održanom na trgu ispred Palače kulture u Iaşiu. Pritom je oko 70.000 nazočnih potaknuo da nikada ne zaborave sve ono lijepo i dragocjeno što su naučili u obitelji.

Papin susret s predstavnicima političkog života u Rumunjskoj

„Ohrabrujem vas da nastavite raditi na učvršćivanju struktura i institucija potrebnih ne samo za to da se dadne odgovor na pravedne težnje građana, nego i da potaknete i omogućite svom narodu da izrazi sav potencijal i domišljatost za koje znamo da je kadar izraziti“, poruka je pape Franje upućene rumunjskom narodu u prvom govoru njegovog 30. apostolskog putovanja.

Papa doputovao u Rumunjsku

Papa Franjo doputovao je 31. svibnja u Bukurešt, prvo odredište svoga apostolskog putovanja u Rumunjsku, na kojem će boraviti od 31. svibnja do 2. lipnja, objavio je Vatican News.

Papa otputovao u Rumunjsku

Papa Franjo otputovao je 31. svibnja ujutro na svoje 30. međunarodno putovanje izvan Italije na kojem će posjetiti Rumunjsku.

1 2