Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rumunjska

Ponovno otvorena katedrala u Temišvaru nakon pet godina obnove

Svečani blagoslov katedrale sv. Jurja u Temišvaru nakon što je bila pet godina u obnovi predvodio je 22. travnja apostolski nuncij Miguel Maury Buendía, a sudjelovali su i bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak te generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. doc. dr. Krunoslav Novak. O samom tijeku restauracije govorio je za Hrvatsku katoličku mrežu kanonik Nikola Lauš, kancelar i ekonom Temišvarske biskupije.

Konferencija voditelja Katoličkih biblijskih djela Subregije srednja Europa Katoličke biblijske federacije (CBF)

Voditelji Katoličkih biblijskih djela Subregije srednja Europa Katoličke biblijske federacije (CBF) sastaju se jedanput godišnje u raznim gradovima područja iz kojih dolaze, ove godine u gradu Iași u Rumunjskoj od 22. do 25. listopada. Na tim susretima već duži niz godina redovito sudjeluju i članovi Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela (HKBD), ustanove HBK za promicanje i apostolat biblijskog pastoralnog djelovanja.

Baka, unuk i Papa - radost vjere kojoj nisu potrebne riječi

Na susretu s mladima i obiteljima u Iaşiu, tijekom apostolskoga pohoda Rumunjskoj, papa Franjo je susreo i radosni pogled jedne starije žene s unukom u rukama, te potaknuo mlade da ne zaborave korijene; vjera se, naime, ne prenosi samo riječima, nego i gestama, pogledima, milovanjem poput onoga naših majki i baka, objavio je Vatican News.

Papa pozvao na molitvu da Europa bude onakva kakvom su je sanjali utemeljitelji

Tijekom leta iz Sibiua prema Rimu papa Franjo je po običaju odgovarao na pitanja novinara koji su ga pratili na njegovom trodnevnom apostolskom putovanju kroz Rumunjsku. Među brojnim osvrtima na samo putovanje, Papa je komentirao i najnoviji razvoj situacije u Europi, pozvavši i novinare da mole kako bi Europa postala onakva kakvom su je sanjali njezini utemeljitelji.

1 2 3