Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: s-cecilija-grgic

Biskup Komarica predvodio misu na 26. obljetnicu mučeničke smrti župnika Filipa Lukende i redovnice Cecilije Grgić

U župnoj crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa, koja je ujedno i biskupijsko svetište – u banjolučkom naselju Presnače, slavljena je u srijedu, 12. svibnja, dvadeset i petu godinu za redom, koncelebrirana misa za domaćeg župnika, koji je ujedno bio graditelj pa onda i čuvar svetišta, vlč. Filipa Lukendu i redovnicu Družbe Milosrdnica sv. Vinka Paulskog – katehisticu i orguljašicu u župi s. Ceciliju Grgić. Njih dvoje su u noći između 11. i 12. svibnja 1995. spaljeni u župnoj kući, kada je i velika župna crkva bila miniranjem porušena.

U Presnačama otkriven spomenik ubijenom župniku i redovnici

U banjolučkom Biskupijskom svetištu sv. Male Terezije u Presnačama u subotu 3. listopada proslavljena je svetkovina zaštitnice svetišta te je otkriven spomenik vlč. Filipu Lukendi i s. Ceciliji Grgić ubijenima u Domovinskom ratu, objavila je Nedjelja.

25. obljetnica mučeničke smrti župnika Filipa Lukende i redovnice Cecilije Grgić

U župi i svetištu sv. Terezije od Djeteta Isusa u mjestu Presnače u predgrađu Banje Luke, na spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića 12. svibnja slavljena je misa u povodu 25. obljetnice ubojstva tadašnjeg župnika i graditelja svetišta vlč. Filipa Lukende i redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, katehistice i voditeljice župnog pjevačkog zbora sestre Cecilije Grgić.