Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: saniranje-posljedica-potresa

Urušila se jedna od zgrada Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Dio zgrade na Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta na uglu Ilice i Ulice Filipa Vukasovića, čija je obnova nakon potresa u tijeku, urušila se u srijedu 8. ožujka 2023., nakon čega je opasni dio kontrolirano srušen, izvijestila je HINA.

Biskup Košić primio ministricu kulture i medija Obuljen Koržinek

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak, 3. ožujaka u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek sa suradnicima glavnom tajnicom ministarstva Maricom Mikec i pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ivanom Miletić Čakširan.

Tri Caritasa zajedno riješila stambeno pitanje potrebitoj župljanki u Hrvatskom Leskovcu

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko, Željkici Miković, koja je donedavno živjela u ruševnoj kući stradaloj u potresu, dodijeljen je stambeni modul u zagrebačkom Hrvatskom Leskovcu, objavljeno je 27. veljače 2023. na stranicama nadbiskupijskog Caritasa.

U Argumentima HKR-a o obnovi i izgradnji kuća na području Sisačke biskupije

O životu na području Sisačke biskupije dvije godine nakon potresa u emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 30. siječnja 2023. govorili su sisački biskup Vlado Košić, predsjednica Povjerenstva Caritasa Sisačke biskupije za stradale u potresu s. Smilja Čirko te župnik petrinjske Župe sv. Ivana Pavla II. i Župe sv. Bartola u Hrastovici fra Mate Bašić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

1 2 3 16