Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: saniranje-posljedica-potresa

Organizirani posjeti kontejnerskim naseljima na Banovini petkom

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova svakoga petka posljednjih nekoliko tjedana organizira posjete kontejnerskim naseljima u Sajmištu, Češkom selu i Glini u kojima su smješteni građani koji su u razornom potresu u prosincu 2020. ostali bez domova.

Počela obnova župne crkve Uznesenja BDM u Gori

Počeli su radovi na stabilizaciji i hitnim mjerama osiguranja konstrukcije župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, jedinom primjeru ranogotičke crkve na ovim prostorima, teško stradale u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine.

Mons. Svalina o djelovanju Hrvatskog Caritasa na potresom pogođenom području

Na „Festivalu socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“, koji se održava u petak 12. ožujka 2021. na Hrvatskomu katoličkom sveučilištu, iskustva iz prakse uz temu „Gdje je sve solidarnost u ekonomiji i što možemo naučiti na primjeru potresa u Zagrebu i Petrinji“ podijelili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, Danijela Švrga iz Caritasa Sisačke biskupije te Nikolina Balen i Stipan Kopilović iz Udruge za ekonomiju zajedništa.

ARGUMENTI Gotovo svakoga dana barem se jedan učenik ispiše iz škole na potresom pogođenoj Banovini

Karitativni odgovor Crkve u vrijeme pandemije i razornih potresa u Zagrebu i sisačko-moslovačkoj županiji, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 3. ožujka. O do sada učinjenom te budućim akcijama i projektima Hrvatskog Caritasa, govorili su zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko, voditeljica Sektora karitativnog rad iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Elza Parlov te glasnogovornica Caritasa Sisačke biskupije Marija Mitar.

1 2 3 8