Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: saniranje-posljedica-potresa

Svetkovina Blagovijesti svečano proslavljena u šalatskom sjemeništu

Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio negdašnji sjemeništarac vlč. Petar Belina, sada župni vikar u zagrebačkim župama Tijela Kristova u Sopotu te sv. Mateja apostola i evanđelista u Dugavama, u svečanoj sjemenišnoj dvorani na zagrebačkoj Šalati proslavljena je 8. travnja 2024. svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijesti.

Blagoslovljena crkva sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Treću nedjelju došašća, 17. prosinca, misno slavlje u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću i tom prigodom blagoslovio tu sada obnovljenu, a u potresu teško oštećenu crkvu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

S oba zvonika zagrebačke katedrale uklonjeno oko 2500 kamenih elemenata, svaki se 3D skenira i rade se novi

Redakcija Informativne katoličke agencije obišla je građevinske radove na zagrebačkoj katedrali i imali smo vrlo rijetku i iznimnu priliku biti, na samome vrhu, 'iznad' oba zvonika koji su za gotovo 30 metara spušteni, odnosno uklonjeno je oko 500 kubika kamena koji je bio velika prijetnja pješacima nakon zagrebačkog potresa. Naša pratnja i tumači bili su inženjeri građevinarstva Ante Mlinar i Josipa Galić.

Obnovljena župna crkva sv. Marka na Gornjem gradu

Župna crkva sv. Marka u Zagrebu na Gornjem gradu koja je teško oštećena u potresima 2020. godine, obnovljena je i bit će od Prve nedjelje došašća, 3. prosinca 2023. otvorena za redovita bogoslužna slavlja.

Tornjevi zagrebačke katedrale dodatno se skraćuju

O nastavku radova radi saniranja posljedica potresa na zagrebačkoj katedrali, u ponedjeljak 9. listopada 2023. za Hrvatski katolički radio izvijestio je autor koncepta konstrukcijske obnove prof. dr. Damir Lazarević s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, najavivši da bi obnova trebala trajati najviše 10 godina.

Ponovno se slave mise u franjevačkoj crkvi u Samoboru

Franjevačka crkva Marijina Uznesenja na Nebo u subotu 23. rujna širom je otvorila svoja vrata vjernicima nakon devet mjeseci bogoslužja na samostanskom hodniku i tri godine od kada je nastradala u potresu.

1 2 3 18