Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevska-katedrala-srca-isusova

Vjetar odlomio kazaljku sa sata na tornju sarajevske katedrale

Jak vjetar, koji je puhao u jutarnjim i prijepodnevnim satima u Sarajevu u petak 23. veljače, odlomio je kazaljku na tornju sarajevske katedrale Srca Isusova koja je pala na tlo podno zida gdje prolaznici inače vrlo rijetko prolaze, izvijestila je KTA.

Nadbiskup Vukšić za svećenike zaredio đakone Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić tijekom euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, zaredio je za svećenike đakona Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Darka Endricha i četvoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: fra Milu Belju, fra Nikolu Livaju, fra Stjepana Orkića i fra Dragu Blaževića.

Koruški biskup Marketz u sarajevskoj katedrali: „Radujem da kao biskup mogu nastaviti povezanost s vama“

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, u zajedništvu s biskupom austrijske partnerske biskupije Gurk-Klagenfurt Josefeom Marketzom i nadbiskupom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, predvodio je svečano misno slavlje u nedjelju 5. ožujka u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, izvijestila je KTA. 

Stadlerovo proslavljeno u sarajevskoj katedrali

Na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 8. siječnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu proslavljen je Stadlerov dan. Misno slavlje, kojemu je prethodila molitva krunice, predslavio je vlč. doc. dr. sc. Josip Knežević, prenosi KTA.

Nadbiskup Vukšić predvodio svečano uskrsno misno slavlje u sarajevskoj katedrali

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega, u nedjelju 17. travnja u punoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu svečano euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem i uz koncelebraciju većeg broja svećenika te asistenciju đakona, izvijestila je KTA.

Prvi korizmeni petak u sarajevskoj prvostolnici uz Godinu obitelji

U skladu s višegodišnjom praksom da na korizmene petke u sarajevskoj katedrali Srca Isusova propovijedaju profesori Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Franjevačke teologije u glavnom gradu BiH, na prvi korizmeni petak, 4. ožujka euharistijsko slavlje predvodio je kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog mons. dr. Pavo Jurišić, profesor na KBF-u u Sarajevu i postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera, izvijestila je KTA.

1 2