Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevska-katedrala

Svetkovina Božića proslavljena u sarajevskoj katedrali

Na najradosniju kršćansku svetkovinu Božić, 25. prosinca, vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom Tomom Vukšićem predvodio je misu u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, izvijestio je portal nedjelja.ba.

Kardinal Puljić predslavio Misu bdjenja u svetoj božićnoj noći u sarajevskoj katedrali

Svečanu Misu bdjenja u svetoj noći na svetkovinu Rođenja Gospodinova - Božić u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem koji je propovijedao, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Mise u sarajevskoj katedrali na Badnjak i Božić

U povodu svetkovine Božića pontifikalna euharistijska slavlja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova bit će u petak 24. prosinca u 21 sat te na sam blagdan u subotu 25. prosinca u 10.30, javljaju u subotu 18. prosinca iz Vrhbosanske nadbiskupije

Nadbiskup Vukšić slavi zornice u sarajevskim župama

Misu zornicu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova na blagdan sv. Andrije, u utorak 30. studenoga, predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, objavljeno je na mrežnim stranicama Vrhbosanske nadbiskupije.

Osvjetljavanje sarajevske katedrale u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima

Vrhbosanska nadbiskupija priključit će se u srijedu 24. studenoga inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te će osvjetljavanjem katedrale Srca Isusova u crveno izraziti solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije u četvrtak 18. studenoga.

1 2 3 4