Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevska-katedrala

Uživo na Hrvatskom katoličkom radiju komemoracija za bleiburške žrtve s Mirogoja te misa iz Sarajeva

Hrvatski katolički radio (HKR) u subotu će, 16. svibnja, od 11 sati prenositi komemoraciju za žrtve Bleiburga s groblja Mirogoj u Zagrebu, a potom će od 12:15 sati uživo emitirati misno slavlje iz katedrale Srca Isusova u Sarajevu koje će predvoditi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Komemoraciju i misno slavlje uživo će prenositi i Hrvatska radiotelevizija (HRT) te Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB).

Svehrvatska posvetna molitva

U prilogu donosimo cjeloviti tekst Svehrvatske posvetne molitve, koju je na Nedjelju Božjeg milosrđa 19. travnja u sarajevskoj prvostolnici Presvetog Srca Isusova predmolio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Kardinal Vinko Puljić predvodio Svehrvatsku posvetu u Sarajevu

Na Nedjelju Božjeg milosrđa 19. travnja s početkom u 15 sati u sarajevskoj prvostolnici Presvetog Srca Isusova, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je Svehrvatsku posvetu. Videosnimka posvete je u prilogu, prenosi u nedjelju 19. travnja internetski portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Misa posvete ulja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predsjedali su liturgijskim slavljem bez naroda na misi posvete ulja, na Veliku srijedu 8. travnja u katedrali u Sarajevu, uz izravan televizijski prijenos BHRT-a, objavljeno je na stranici nedjelja.ba