Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevska-katedrala

Misno slavlje u sarajevskoj katedrali u sklopu simpozija crkvenih pravnika

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je u petak 6. listopada u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistijsko slavlje u sklopu XVI. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Sarajevo: Mons. Vukšić slavio misu za mir u Ukrajini u okviru europskog Euharistijskog lanca

U okviru korizmenog euharistijskog lanca Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) s nakanom za mir u Ukrajini, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić je u ponedjeljak 27. veljače 2023. predslavio misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, objavila je KTA.

Nadbiskup Vukšić uveo preč. Marka Zubaka u službu vrhbosanskog kanonika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je 14. veljače 2023. euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali te uveo u službu novoimenovanog kanonika Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojničkog arhiđakona preč. Marka Zubaka.

Stepinčevo u sarajevskoj katedrali

Na spomendan Bl. Alojzija Stepinca, u petak 10. veljače, svečano euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u ime vrhbosanskog nadbiskupa metropolite mons. Tome Vukšića, predvodio je generalni vikar nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Uvođenje u službu novog vrhbosanskog kanonika preč. Marka Zubaka

Novoimenovani kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojnički arhiđakon preč. Marko Zubak svečano će biti uveden u službu u utorak 14. veljače tijekom mise u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom 18 sati, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

1 2 3 7