Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sasko

Biskup Šaško predvodio hodočasničku misu u kapelici Majke Božje Sljemenske

U sljemenskoj kapeli Majke Božje Kraljice Hrvata u subotu 7. rujna, na prvi dan 288. zavjetnog hodočašća vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje s više od 300 hodočasnika pješaka koji su se u ranim jutarnjim satima iz zagrebačke katedrale pješke preko Medvednice uputili u Mariju Bistricu.

Tijelovo u zagrebačkoj katedrali

Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško i Tijelovskom procesijom u zagrebačkoj katedrali proslavljeno je Tijelovo.

Održana sjednica Prezbiterskoga vijeća Zagrebačke nadbiskupije

U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, u ponedjeljak 6. svibnja održana je peta sjednica Prezbiterskoga vijeća Zagrebačke nadbiskupije. Na sjednici su, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, sudjelovala četrdeset i petorica članova Vijeća.

Blagoslov kipa svete Majke Terezije u Karlovcu

Novopostavljeni kip svete Majke Terezije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu blagoslovio je u subotu 23. ožujka zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u zajedništvu s barskim nadbiskupom i primasom Srbije Rrokom Gjonlleshajem.

1 2