Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: senj

Božićni broj „Svjetionika“

Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj „Svjetionika“, glasila župe Uznesenja BDM iz Senja koja već 19 godina objavljuje svoje glasilo.

Božićna akademija u Senju

U Senju je na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca održana tradicionalna i jubilarna 20. božićna akademija pod nazivom „Božić u katedrali“ u kojoj su udjela uzeli svi glazbenici koji djeluju u gradu podno Nehaja.

Biskup Bogović: 'Marija je u svemu nalazila odraz Božje veličine'

Staro biskupijsko središte Senj proslavilo je na blagdan Uznesenja BDM 15. kolovoza svoj nebeski patron. Misu je predslavio gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju mjesnog župnika dr. Richarda Pavlića, senjskog dekana i župnika Sv. Jurja Silvija Milina, župnog vikara Nikole Prša i župnog vikara župe sv. Križa u Ogulinu Josipa Tomljanovića.

Proslava Gospe Karmelske u Senju

U senjskoj katedrali središnju misu prigodom blagdana Gospe Karmelske, koju Senjani nazivaju Gospa Ribarska u utorak 16. srpnja predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Blagoslov mora i brodica u Senju

U Senju je u sklopu posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske u ponedjeljak 15. srpnja upriličen blagoslov mora i svih živih bića koja se njime služe.

Slavlje sv. Jurja u Senju

Proslava Sv. Jurja mučenika, kao kruna brojnih osmodnevnih događanja u povodu Dana grada Senja i blagdana zaštitnika grada sv. Jurja, u utorak 29. travnja navečer započela je tradicionalnom procesijom s Pavlinskog trga, koju je predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup dr. Mile Bogović.

Cvjetnica u Senju

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu 14. travnja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom preč. Mišelom Grgurićem, senjskim župnikom i kanonikom preč. Richardom Pavlićem, župnim vikarom vlč. Nikolom Prša predvodio je misno slavlje u senjskoj katedrali Uznesenja BDM.