Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: senj

Biskup Rogić predslavio Gospu Karmelsku-Ribarsku u Senju

Šibenski biskup i senjski sin Tomislav Rogić predslavio je u srijedu 16. srpnja središnju proslavu blagdana Gospe Karmelske ili Ribarske kako ju nazivaju u Senju u suslavlju domaćeg ordinarija Zdenka Križića, umirovljenih biskupa Mile Bogovića i Ante Ivasa, domaćeg župnika i profesora na riječkoj Teologiji dr. sc. Richarda Pavlića, članova drevnog senjskog kaptola na čelu s prepoštom mons. Milom Čančarom, kao i više svećenika te predvoditelja ovogodišnje duhovne priprave, profesora za đakovačkom KBF-u dr. sc. Ante Japundžića

Senj: Blagoslov mora, ribara i barki

U sklopu posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Senj Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske, održan je u srijedu 15. srpnja blagoslov mora, ribara i barki, kao i svih živih bića koji se njime služe.

Preč. Silvio Milin dobitnik nagrade grada Senja

Župnik župe sv. Jurja, senjski dekan i začasni kanonik Senjskog kaptola preč. Silvio Milin dobitnik je nagrade grada Senja za 2019. godinu za veliki doprinos promicanju vjerskog života, predani svećenički rad te očuvanje crkvene, kulturno-povijesne i spomeničke baštine Grada Senja.

Božićni broj „Svjetionika“

Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj „Svjetionika“, glasila župe Uznesenja BDM iz Senja koja već 19 godina objavljuje svoje glasilo.

Božićna akademija u Senju

U Senju je na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca održana tradicionalna i jubilarna 20. božićna akademija pod nazivom „Božić u katedrali“ u kojoj su udjela uzeli svi glazbenici koji djeluju u gradu podno Nehaja.

Biskup Bogović: 'Marija je u svemu nalazila odraz Božje veličine'

Staro biskupijsko središte Senj proslavilo je na blagdan Uznesenja BDM 15. kolovoza svoj nebeski patron. Misu je predslavio gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju mjesnog župnika dr. Richarda Pavlića, senjskog dekana i župnika Sv. Jurja Silvija Milina, župnog vikara Nikole Prša i župnog vikara župe sv. Križa u Ogulinu Josipa Tomljanovića.

1 2