Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: senj

Novi broj godišnjaka „Svjetionik“

U božićnom vremenu iz tiska je izišao novi, 29. broj glasila župe Uznesenja BDM iz Senja, „Svjetionik“ koja već 21 godinu objavljuje svoje glasilo.

Blagoslov mora, brodica i ribara u Senju

Posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Senj Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske, održan je u četvrtak 15. srpnja blagoslov brodica, ribara i mora kao i svih živih bića koji se njime služe.

U Senju proslavljena svetkovina Tijelova

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 3. lipnja, Tijelovsku procesiju i svečano koncelebrirano večernje euharistijsko slavlje u senjskoj katedrali predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Biskup Križić predslavio uskrsnu misu u Senju

Svečano misno slavlje na Uskrs predslavio je u starom biskupijskom središtu Senju gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Suslavili su župnik Senja dr. sc. Richard Pavlić, župni vikar Mario Kralj i tajnik i kancelar biskupa Križića preč. Mišel Grgurić. Korizmenim napjevima misu je animirao katedralni zbor pod vodstvom Ivana Prpića Šike i uz orguljsku pratnju Milana Dučića.

Cvjetnica u Senju

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 28. ožujka gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je misu u katedrali Uznesenja BDM u Senju.

20 godina "Svjetionika", glasila Župe Uznesenja BDM iz Senja

U božićnom vremenu iz tiska je izišao novi, 28., broj "Svjetionika", glasila župe Uznesenja BDM iz Senja koja već 20 godina zaredom izdaje svoje glasilo. "Svjetionik" prati zbivanja u Senju, nekadašnjem biskupijskom središtu, kao i župama Senjskog dekanata.

1 2 3