Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: senj

Novi broj godišnjaka "Svjetionik"

U božićnom vremenu iz tiska je izišao jubilarni 30. broj glasila župe Uznesenja BDM iz Senja „Svjetionik“ koja već 22 godinu za redom izdaje svoje glasilo.

Gospa Ribarska proslavljena u Senju

U Senju je tradicionalnom procesijom i svečanom euharistijskom koju je predvodio generalni vikar Riječke nadbiskupije dr. sc. Mario Tomljanović u subotu 16. srpnja svečano proslavljen blagdan Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Ribarske.

Na Cvjetnicu biskup Križić slavio euharistiju u Senju

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu 10. travnja, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom preč. Mišelom Grgurićem i senjskim župnikom i kanonikom preč. Richardom Pavlićem, predvodio je misno slavlje u senjskoj katedrali Uznesenja BDM.

Novi broj godišnjaka „Svjetionik“

U božićnom vremenu iz tiska je izišao novi, 29. broj glasila župe Uznesenja BDM iz Senja, „Svjetionik“ koja već 21 godinu objavljuje svoje glasilo.

Blagoslov mora, brodica i ribara u Senju

Posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Senj Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske, održan je u četvrtak 15. srpnja blagoslov brodica, ribara i mora kao i svih živih bića koji se njime služe.

U Senju proslavljena svetkovina Tijelova

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 3. lipnja, Tijelovsku procesiju i svečano koncelebrirano večernje euharistijsko slavlje u senjskoj katedrali predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

1 2 3