Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sesvete

Krštenje petog djeteta obitelji Jurić u Sesvetama

U pastoralnom centru Župe Svih svetih u Sesvetama u nedjelju 17. rujna župnik vlč. Mario Migles predslavio je euharistijsko slavlje prigodom kojega je krstio Terezu, peto dijete obitelji Zvonimira i Ive Jurić.

Sesvete: Misnim slavljem započelo hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije, koje se ove godine održava 9. i 10. rujna pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je njegova“ (Lk 1, 50), započelo je misnim slavljem koje je u pastoralnom centru Župe Svih svetih u Sesvetama predvodio nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih vlč. Filip Šešek, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Argumenti HKR-a: Caritas potrebnima pomaže trajno i na različite načine

Razlika između karitativnog djelovanja i humanitarnog rada, veza Božića i darivanja, kako se koriste sredstva koja se doniraju u karitativne akcije te mogućnosti djelovanja Caritasa na župnoj, biskupijskoj i nacionalnoj razini bile su neke od tema emisije „Argumenti“ emitirane 15. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju.

Sesvete: Predstavljena monografija o Župi Svih svetih

Monografija mons. dr. sc. Stjepana Kožula „Župa Svih svetih u Sesvetama. Prilozi za stariju povijest župe, crkve i župnikâ u Sesvetama“ predstavljena je 24. rujna u Pastoralnom centru Župe Svih svetih u Sesvetama.

Župa Sesvete dobila svoju prvu sveobuhvatnu monografiju

„Župa Svih svetih u Sesvetama“ naslov je najnovije knjige crkvenog povjesničara, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog i arhiđakona Remetsko-sesvetskog arhiđakonata mons. dr. Stjepana Kožula, objavljene u nakladi „Društva za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije „Tkalčić“.

Sesvećani hodočastili sv. Josipu

U sklopu Velike pobožnosti sv. Josipu 30. ožujka u svečevu nacionalnom svetištu u Karlovcu misno slavlje predvodio je vlč. Leopold Ćurčić, župni vikar u župi Svih Svetih u Sesvetama, a vjeru je svjedočio član sesvetskog zbora mladih Mario Krajačić.

Projekt „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ predstavljen u Sesvetama

Projekt „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ prvi je put stigao u Sesvete, uoči svetkovine Svih svetih u petak 29. listopada. Sastoji se od izložbe portreta i skulptura hrvatskih duhovnih velikana splitske umjetnice Karin Grenc i knjižice urednice Tanje Baran u kojoj su svi hrvatski sveci i blaženici predstavljeni kroz životopise i umjetnička djela, a uz pridodane molitve, može im se i pomoliti.

Kardinal Bozanić predvodio svečanu misu na svetkovinu Bogojavljenja u župi Svih svetih u Sesvetama

"Kad se čovjek pokloni Bogu onda spoznaje pravi put i sposoban je pronaći smisao života kojeg jedino Bog može dati", rekao je u homiliji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći u župi Svih svetih u Sesvetama euharistijsko slavlje svetkovine Bogojavljenja u koncelebraciji sa župnikom preč. Mariom Miglesom, župnim vikarom vlč. Leopoldom Ćurčićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem.

1 2