Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Šaško krstio peto dijete u obitelji Sandelić i u obitelji Vujić

Zagreb (IKA/TU)

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 7. siječnja 2024., u Župi Svih svetih u zagrebačkim Sesvetama, krstio peto dijete u dvjema obiteljima, dječake Josipa Sandelića i Emanuela Vujića.

Tijekom radosnoga slavlja župne zajednice u Sesvetama biskup Šaško je u ime zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše prenio pozdrave i blagoslov obiteljima, roditeljima, kumovima i okupljenim vjernicima.

Istaknuo je važnost blagdana Krštenja Gospodinova i povezao ga sa slavljem krštenja dvojice dječaka. „Krist nam je svojim krštenjem objavio svoju sućut s nama grešnicima i otvorio prostore milosti. Uronjen je u vode Jordana da bi u njemu bili otkupljeni svi grijesi svijeta. Mi smo pozvani biti poslušni u Božjemu duhu poput Josipa i pronalaziti Boga u svojim bližnjima kako govori ime Emanuel – Bog je trajno s nama jer mi smo Božja milina, njegovi ljubljeni“, poručio je.

Novim članovima župne zajednice, Josipu i Emanuelu, biskup Šaško uručio je prigodne darove Zagrebačke nadbiskupije i još jednom čestitao obiteljima i cijeloj župnoj zajednici radostan događaj krštenja dječaka iz sedmeročlanih sesvetskih obitelji.