Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krstenje-gospodinovo

Božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 7. siječnja 2024. predvodio slavlje božićnog blagoslova Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi, u čijem sastavu su Svećenički dom s umirovljenim svećenicima i onima koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama, Kolegij Požeške biskupije u kojem borave svećenički aspiranti i drugi srednjoškolci te zajednica Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

„Sveta Zemlja nije bojno polje, već zemlja bratstva i mira“

Kustos Kustodije Svete Zemlje fra Franceso Patton je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 7. siječnja 2024. predvodio misno slavlje na obali rijeke Jordana, u Al Maghtasu, u blizini svetišta sv. Ivana Krstitelja. Nakon 57 godina otvoren je i nekada miniran prolaz koji je vodio do obale rijeke, objavio je Vatican News.

Biskup Škvorčević predvodio krsno slavlje u požeškoj katedrali

Na blagdan krštenja Gospodinova, 7. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje, tijekom kojeg je krstio dječaka Šimuna, sina Eugena i Ane Bagarić, i djevojčicu Melanie, kćer samohrane majke Brende Pamele Petrović.

Papin Angelus na blagdan Krštenja Gospodinova

Papa Franjo je na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Mjesto Isusova krštenja očekuje tisuće hodočasnika

Nakon što je u protekle dvije godine zbog pandemije broj hodočasnika bio ograničen na 250 do tisuću, za ovogodišnje slavlje Krštenja Isusova na mjestu "Al Maghtas" na obali rijeke Jordana gdje je Isus kršten očekuje se broj hodočasnika kao prije pandemije, priopćio je 9. siječnja Katolički medijski centar (CCSM) u Ammanu, prenosi KNA.

1 2 3