Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: simpozij

"Formirajmo svećenike koji će donositi svjetlo sekulariziranom svijetu!"

Od 6. do 10. veljače u Vatikanu se održava Konferencija o trajnoj formaciji svećenika i na njoj sudjeluje oko 1000 sudionika iz 60 zemalja. Program je prožet molitvom, prijateljstvom, ali i međusobnim slušanjem radom u malim skupinama. Povodom održavanja te konferencije Prefekt Dikasterija za kler ističe da se istovremeno moramo suočiti s konkretnim poteškoćama svećeničkog života, ali s druge strane mora se pokazati njegova ljepota, zahvaljujući mnogim divnim svjedočanstvima. U nastavku donosimo prijevod razgovora s kardinalom Youom za "Vatican News".

Simpozij o bl. Giuseppeu Puglisiju, prezbiteru i mučeniku

U organizaciji rimskog sveučilišta LUMSA (Libera Università Maria Santissima Assunta) te Vatikanske zaklade kardinal Salvatore De Girgi, u Rimu je, u utorak 12. prosinca, održan simpozij o don Pinu Puglisiju, izvještava agencija SIR na svojim mrežnim stranicama, a prenosi Dikasterij za kauze svetaca.

Knjižnica bl. Ivana Pavla I., pape - "svjedok njegove svetosti"

Na Papinskom sveučilištu Gregoriana, u petak 24. studenog, održan je simpozij „Učiteljstvo Ivana Pavla I. u knjigama osobne knjižnice“, povodom objavljivanja kritičkog izdanja djela „Illustrissimi“ – „Najsvjetliji“. Događaj je to koji ponovno otkriva teološke, duhovne i pastoralne dubine venecijanskog pape, i to kroz njegovu knjižnicu koja broji više od tisuću knjiga prikupljenih od vremena njegova svećeništva pa sve do njegova pontifikata, prenosi VaticanNews.

Okruglim stolom zaključen simpozij „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj”

Simpozij „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj” zaključen je 24. studenog okruglim stolom o primjeni socijalnog nauka Crkve u hrvatskoj stvarnosti. Pod moderiranjem mr. sc. Zvonimira Ancića, na okruglom stolu sudjelovali su prof. dr. Dragan Bagić, prof. dr. Gordan Črpić, prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, prof. dr. Jasenka Markeljević, Tihana Mojsinović, fra Siniša Pucić, Krešimir Sever i dr. Ivić Pašalić.

Predavanja drugoga dana simpozija "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

Drugoga dana simpozija, koji je o temi "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj" održan u Zagrebu, predavanje o povijesti i baštini Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve te pogledu u njegovu budućnost, 24. studenoga održala je tajnica Centra doc. dr. Dubravka Petrović Štefanac. Izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je mogućnosti primjene socijalnog nauka Crkve u gospodarstvu, a doc. dr. Marijana Kompes s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u političkom životu.

Dr. Jakobfi i dr. Labaš o djelovanju laičkih udruga u duhu socijalnog nauka Crkve te njegovoj zastupljenosti u medijima

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 24. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu, dr. sc. Igor Jakobfi s magistrom teologije Ivanom Žavcar održao je predavanje o temi „Djelovanje crkvenih udruga prema socijalnom nauku Crkve”. Nakon njega je o promicanju socijalnog nauka Crkve u medijima izlagao prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Prof. dr. Stjepan Baloban i prof. dr. Tonči Matulić održali predavanja u sklopu simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 23. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na Kaptolu u Zagrebu mons. Stjepan Baloban održao je predavanje o temi „Socijalni nauk Crkve: metodološki iskorak od analitičkog-kritičkog prema konkretnoj primjeni“. Nakon njega je o socijalnom nauku Crkve kao kriteriju za etičko-moralno djelovanje u javnom životu izlagao prof. dr. Tonči Matulić.

Široki Brijeg: Održan 15. simpozij „Stopama pobijenih“

Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, na čelu s fra Miljenkom Stojićem, organizirala je 15. godinu zaredom simpozij „Stopama pobijenih“, u nedjelju 22. listopada 2023. na Širokom Brijegu.

Mali koraci velikog potencijala vjerskog turizma

Simpozij o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ koji se od 5. do 7. listopada održavao u Molvama, završen je okruglim stolom u dvorani Općine Molve.

Konkretnost vjerskog turizma

Drugoga dana simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ koji se održava u Molvama od 5. do 7. listopada 2023., izlagači su iznijeli konkretne primjere i smjernice za jačanje te jedinstvene grane pastorala i održivog razvitka.

1 2 3 10