Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sirija

Sveti Otac primio članove inicijative „Otvorene bolnice“

Primivši u subotu 3. rujna u audijenciju članove inicijative „Otvorene bolnice“ koja djeluje u Siriji, papa Franjo pozvao je na brigu za one koji pate i na promicanje multietničkog i međureligijskog suživota, izvijestio je Vatican News.

Papa: Ukrajina i Sirija ujedinjene u boli, Crkva sije nadu

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima konferencije „Crkva, Dom ljubavi – sinodalnost i koordinacija“ koja je započela 15. ožujka u Damasku te podsjetio kako nitko ne zaboravlja patnju Sirije te da sinodalnost potiče na ljubav prema Crkvi, izvijestio je Vatican News.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

Kardinal Zenari o zaboravljenoj Siriji

Apostolski nuncij u Siriji kardinal Mario Zenari upozorio je u razgovoru za Osservatore Romano da je rat u Siriji nakon deset godina nestao s naslovnica, ali patnja naroda još uvijek traje – trpe hladnoću glad i nestašicu svega.

Papa donira 170 tisuća američkih dolara za Crkvu u Siriji

Tijekom putovanja u Siriju pročelnika Zbora za Istočne Crkve kardinala Leonarda Sandrija - koje je započelo 25. listopada, a završit će 3. studenoga - Papin izaslanik izvijestio je sirijske domaćine da će ovih dana Sveti Otac za Crkvu u Siriji poslati donaciju u iznosu od 170.000 američkih dolara, izvijestio je Vatican News u četvrtak 28. listopada.

1 2 3 4