Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sirija

Papa: Ukrajina i Sirija ujedinjene u boli, Crkva sije nadu

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima konferencije „Crkva, Dom ljubavi – sinodalnost i koordinacija“ koja je započela 15. ožujka u Damasku te podsjetio kako nitko ne zaboravlja patnju Sirije te da sinodalnost potiče na ljubav prema Crkvi, izvijestio je Vatican News.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

Kardinal Zenari o zaboravljenoj Siriji

Apostolski nuncij u Siriji kardinal Mario Zenari upozorio je u razgovoru za Osservatore Romano da je rat u Siriji nakon deset godina nestao s naslovnica, ali patnja naroda još uvijek traje – trpe hladnoću glad i nestašicu svega.

Papa donira 170 tisuća američkih dolara za Crkvu u Siriji

Tijekom putovanja u Siriju pročelnika Zbora za Istočne Crkve kardinala Leonarda Sandrija - koje je započelo 25. listopada, a završit će 3. studenoga - Papin izaslanik izvijestio je sirijske domaćine da će ovih dana Sveti Otac za Crkvu u Siriji poslati donaciju u iznosu od 170.000 američkih dolara, izvijestio je Vatican News u četvrtak 28. listopada.

VIDEO Kardinal Schönborn o stanju u Siriji

Bečki nadbiskup kardinal Cristoph Schönborn opisao je u razgovoru za Vatican News svoj nedavni posjet Siriji, kojim je želio pružiti moralnu i duhovnu podršku kršćanima u regiji, istaknuvši tragediju mladih ljudi koji su bili prisiljeni pobjeći.

Zbog sankcija najviše trpi sirijski narod

Direktor Zaklade papinskoga prava Crkva u potrebi - Italija Alessandro Monteduro u razgovoru za Radio Vatikan 3. lipnja upozorio je da su višegodišnje međunarodne sankcije Siriji stvorile novo ratno poprište za sirijsko pučanstvo.

Apel Europi za Libanon

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE), koje okuplja predsjednike 33. europske biskupske konferencije, uputilo je 31. svibnja Apel Europi za Libanon. Tekst Apela, koji je objavio Ured za medije CCEE-a, donosimo u cijelosti u nastavku.

1 2 3 4