Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sirija

Damašćansko siro-katolički nadbiskup Battah Youhann Jihad o stanju Crkve u Siriji

Na susretu biskupa mediteranskih zemalja, koji se održava od 19. do 23. veljače u talijanskom gradu Bariju, sudjeluje i siro-katolički nadbiskup iz glavnog grada Sirije Damaska mons. Battah Youhann Jihad. Za Katoličku tiskovnu agenciju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine govorio je o svojoj patrijarhalnoj antiohijskoj Crkvi u Siriji, ujedinjenoj s Katoličkom Crkvom od 1783. godine.

Kardinal Zenari o ulozi Crkve u Siriji

Apostolski nuncij u Damasku kardinal Mario Zenari u razgovoru za agenciju AsiaNews ponovno je istaknuo kritičnost stanja u Siriji u kojoj se Crkva sve više pretvara u „poljsku bolnicu”, prenosi Vatican News.

Sirijska djeca u krizi neviđenih razmjera

Prema podacima Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) nasilje na sjeverozapadu Sirije protekloga tjedna svaki je dan u bijeg natjeralo oko 6500 djece, prenosi Vatican News.

Priopćenje s jesenskog plenarnog zasjedanja Austrijske BK

Jesensko plenarno zasjedanje Austrijske biskupske konferencije održano je od 4. do 7. studenoga u Laab im Waldeu. Nakon zasjedanja objavljeno je priopćenje u kojem su sažete glavne teme o kojima su austrijski biskupi raspravljali tijekom četverodnevnog zasjedanja: Sinoda o Amazoniji, uloga žene u Crkvi, Caritas, Božja riječ, potpomognuto samoubojstvo te pomoć napaćenom sirijskom narodu.

1 2