Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sirija

Papa donira 170 tisuća američkih dolara za Crkvu u Siriji

Tijekom putovanja u Siriju pročelnika Zbora za Istočne Crkve kardinala Leonarda Sandrija - koje je započelo 25. listopada, a završit će 3. studenoga - Papin izaslanik izvijestio je sirijske domaćine da će ovih dana Sveti Otac za Crkvu u Siriji poslati donaciju u iznosu od 170.000 američkih dolara, izvijestio je Vatican News u četvrtak 28. listopada.

VIDEO Kardinal Schönborn o stanju u Siriji

Bečki nadbiskup kardinal Cristoph Schönborn opisao je u razgovoru za Vatican News svoj nedavni posjet Siriji, kojim je želio pružiti moralnu i duhovnu podršku kršćanima u regiji, istaknuvši tragediju mladih ljudi koji su bili prisiljeni pobjeći.

Zbog sankcija najviše trpi sirijski narod

Direktor Zaklade papinskoga prava Crkva u potrebi - Italija Alessandro Monteduro u razgovoru za Radio Vatikan 3. lipnja upozorio je da su višegodišnje međunarodne sankcije Siriji stvorile novo ratno poprište za sirijsko pučanstvo.

Apel Europi za Libanon

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE), koje okuplja predsjednike 33. europske biskupske konferencije, uputilo je 31. svibnja Apel Europi za Libanon. Tekst Apela, koji je objavio Ured za medije CCEE-a, donosimo u cijelosti u nastavku.

Papa se zalaže za povratak izbjeglih kršćana u Irak i Siriju

Papa Franjo je u četvrtak 10. prosinca branio dobrobit "kršćanske prisutnosti" u Siriji i u Iraku, pozivajući međunarodnu zajednicu da potiče povratak stanovništva izbjeglog pred ratom, javlja agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina.

1 2 3 4