Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: siromasi

Papa primio u audijenciju članove Malteškog reda

Papa Franjo primio je u subotu 27. siječnja u Dvorani konzistorija Apostolske palače u Vatikanu u audijenciju veleposlanike Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog viteškog bolničkog reda svetog Ivana, poznatijeg kao Suvereni viteški malteški red.

Papa potaknuo na širenje nasljeđa don Lorenza Milanija

Papa Franjo je u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. primio u audijenciju u Vatikanu Nacionalni odbor za stotu obljetnicu rođenja don Lorenza Milanija te u tom povodu kazao okupljenima da se poput don Lorenza približe svima koji su isključeni i uzmu ih „na srce“, izvijestio je Vatican News.

„Božićnica za naše siromahe“

Zaklada biskup Josip Lang, umjesto božićne donatorske večere, ove godine pokreće akciju pod imenom „Božićnica za naše siromahe“.

Papa Franjo ručao sa siromasima u Vatikanu

Papa Franjo je na Svjetski dan siromaha, 19. studenog 2023. nakon nedjeljnog Angelusa, ručao u dvorani Pavla VI. u Vatikanu sa siromasima i njihovim prijateljima, izvijestio je Vatican News.

Sveti Daniel Comboni, apostol za Afriku i prorok misije

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 20. rujna papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papina 21. po redu kateheza posvećena evangelizacijskom žaru imala je za temu "Sveti Daniel Comboni, apostol za Afriku i prorok misije".

Papa se u Lisabonu susreo s karitativnim djelatnicima

Papa Franjo se trećeg dana svog apostolskog pohoda Portugalu u petak, 4. kolovoza susreo s predstavnicima nekih karitativnih i socijalnih udruga i centara, među kojima Centro Paroquial da Serafina, Obiteljski dom „Ajuda de Berço“ i „Acreditar“.

1 2 3 4