Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: siromasni

Papa: Raspodjela cjepiva mora biti pravedna

„Prije svega, želim se spomenuti mnogih žrtava i milijuna oboljelih od covida-19. Molim se za njih i članove njihovih obitelji. Pandemija nije pravila nikakve razlike i pogađala je ljude svih kultura, vjeroispovijesti, društvenog i ekonomskog položaja“, napisao je papa Franjo u pismu upućenom glavnoj tajnici Hispanoameričkog glavnog tajništva Rebeci Grynspan Mayufis pročitanom sudionicima XXVII. Hispanoameričkog samita održanog, uz izravni prijenos, u Andori od 20. do 21. travnja 2021. godine, objavila je ACI Stampa.

Michelinov vodič za siromašne

Zajednica svetoga Egidija predstavila je novo izdanje vodiča pod naslovom „Gdje jesti, spavati, oprati se“ („Dove mangiare, dormire, lavarsi“) s korisnim adresama za beskućnike i potrebite u Italiji, poznatijeg kao „Michelinov vodič za siromašne“, prenio je Vatican News.

Američki biskupi: Ne zaboravite siromašne i najranjivije

Neka zakonodavci u ovim trenucima kada se razmišlja o dodatnim paketima pomoći protiv pandemije Covida-19, ne zaborave potrebe siromašnih i ranjivih ljudi, zatražio je predsjednik Odbora za pravdu i ljudski razvoj Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Oklahoma Cityja Paul S. Coakley, u priopćenju objavljenom 26. svibnja na mrežnim stranicama BK SAD-a, prenosi Vatican News.

1 2