Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skvorcevic

Hodočašće gradišćanskih Hrvata u Juru - Györ

Na treću vazmenu nedjelju, 5. svibnja, u jursku (györsku) katedralu Gospi od Krvavih suza hodočastilo je više stotina gradišćanskih Hrvata iz Madžarske, Austrije i Slovačke. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s jurskim biskupom Andrásom Veresom i desetak svećenika, a hodočašće je organizirao o. Anijan Marko Mogyorosi, OSB.

Misa Večere Gospodnje u požeškoj katedrali

Na Veliki četvrtak, 18. travnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je Misu Večere Gospodnje u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u župi sv. Terezije Avilske i u središnjim biskupijskim ustanovama.

Cvjetnica u Požegi

Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 14. travnja središnje slavlje u požeškoj Katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu s kanonicima i svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova.

Spomen na utamničene svećenike u Staroj Gradiški

U predvečerje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika, 11. travnja u Staroj Gradiški požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je spomen na svećenike koji su bili utamničeni u starogradiškom zatvoru i na druge nedužne žrtve toga logora, među njima i one koji su tamnovali tijekom Domovinskog rata.

Korizmena Tribina četvrtkom u Požegi

U požeškoj Dvorani sv. Terezije Avilske, 21. ožujka, održana je druga u nizu korizmenih Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao hrvatski pjevač Rafael Dropulić (Rafo) s temom „Svjedočiti vjeru u svakodnevnom životu“. Nakon molitvenog početka Marijan Pavelić, vjeroučitelj u Katoličkoj gimnaziji koji je moderirao tribinom, pozdravio je prisutne među kojima je bio i požeški biskup Antun Škvorčević, te kratkim video-uratkom predstavio životni put pjevača Dropulića.

1 2 3 4