Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slikovnica

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ u Zagrebu predstavio slikovnicu o životu svetog Ignacija Loyolskog

U nakladi Centra za duhovnost i kulturu „Ignacije“ u zagrebačkoj „Kavani Lav“ u četvrtak 11. siječnja predstavljena je slikovnica „Ignacije Lojolski. Nikada sam“. Riječ je o prvom izdanju Centra Ignacije, to jest, o adaptaciji biografije sveca, autora Joséa Maríje Rodrígueza Olaizole SJ, namijenjenoj mlađoj publici, ali i svima koji se interesiraju za život i djelo svetog Ignacija.

Razvoj pastorala Roma nakon smrti s. Karoline (5/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Podjela slikovnica „Majka Amadeja“ u školama

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, milosrdne sestre Svetoga Križa darivale su slikovnicu „Majka Amadeja“ učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Đakovu i okolici, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.