Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sloboda

Deklaracija „Dignitas infinita“

U Vatikanu je na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. objavljena Deklaracija „Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu“ Dikasterija za nauk vjere. Donosimo u cijelosti tekst Deklaracije.

Kardinal Reinhard Marx poziva na kritički pristup umjetnoj inteligenciji

Biskupi u Njemačkoj pozvali su na kritički pristup umjetnoj inteligenciji. „Zbog fascinantnog razvoja umjetne inteligencije trenutno doživljavamo epohalne promjene u medijskoj komunikaciji“, objasnio je u četvrtak 7. rujna u Bonnu Predsjednik odbora za medije Njemačke biskupske konferencije (DBK) kardinal Reinhard Marx, izvještava KNA.

Kardinal Coutts o progonu kršćana u Pakistanu

Umirovljeni nadbiskup Karachija, kardinal Joseph Coutts govorio je u utorak 14. ožujka, na online tiskovnoj konferenciji u organizaciji Njemačke biskupske konferencije, o nasilju koje se vrši nad kršćanima u Pakistanu, objavila je KNA.

Drugi dan 28. međunarodnog teološkog simpozija KBF-a u Splitu

Drugi dan 28. međunarodnog teološkog simpozija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, koji se održava o temi „Tiranija i sloboda. Teologija u kriznim vremenima“, u petak 28. listopada započeo je predavanjem mr. sc. Oleha Hirnyka.

1 2 3