Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slovenija

Božićno drvce na Trgu sv. Petra ove godine iz Slovenije

Ovogodišnje božićno drvce na Trgu sv. Petra u Vatikanu, 28 metara visoku smreku, darovat će Slovenija, a jaslice će postaviti općina Castelli iz talijanske pokrajine Teramo, koja je od 16. stoljeća poznata po keramici, priopćila je Uprava Države Grada Vatikana.

U Sloveniji ograničena vjerska slavlja

U Republici Sloveniji je od petka 16. listopada u sklopu epidemioloških mjera protiv širenja koronavirusa u 7 regija zabranjeno slavljenje misa s narodom, a u ostalih 5 ograničen je broj sudionika, objavio je Radio Ognjišče.

U Ljubljani održan Pohod za življenje - Hod za život

Pred početak slovenskog Tjedna za život, u Ljubljani je u subotu 3. listopada održan Pohod za življenje 2020. (Hod za život 2020.). Skup je prijavljen i održan u skladu s važećim slovenskim epidemiološkim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Slovenci na Bizeljskom proslavili Slomšekovu nedjelju

Ispred župne crkve sv. Lovre u Bizeljskom (istočna Slovenija) u nedjelju 27. rujna, održala se središnja proslava Slomšekove nedjelje pod geslom „Domovina – naša mila majka“, objavio je Vatican News.

Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Slovenska vlada donijela je odluku prema kojoj zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske, izvijestila je HINA.

Posjet slovenskih katoličkih skauta

U župu Uzvišenja Svetog Križa u osječkoj Retfali u srijedu 31. srpnja došla su 22 katolička skauta iz Slovenije. Skauti su bili na proputovanju kroz Hrvatsku te su nastavili put prema Srijemu i Beogradu.

1 2