Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sluzenje

Papa: Suradnja i služenje u središtu svećeničke službe

U planiranom obraćanju đakonima koji se pripremaju za svećeništvo u Rimskoj biskupiji papa Franjo kao ključne aspekte svećeničke službe ističe vjernu suradnju, služenje Božjem narodu i vodstvo Duha Svetoga. objavio je Vatican News.

Stručni skup „Služenje bolesnima“ u Zadru

Na stručnom skupu „Služenje bolesnima u 21. st.“ u petak, 9. veljače, u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru, don Marin Batur izlagao je o sakramentu bolesničkog pomazanja, a don Marko Dokoza opisao je svoje iskustvo rada kao bolničkog kapelana u Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu.

Papin Angelus na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije

Papa Franjo je na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Drugi vatikanski koncil: Evangelizacija kao služenje

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 8. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu šeste u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Drugi vatikanski koncil: Evangelizacija kao služenje".

Prva kateheza pape Franje o evangelizaciji

Papa Franjo započeo je na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. siječnja novi ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu prve meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Poziv na apostolat (Mt 9, 9-13)“.

1 2 3