Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: solidarnost

Predstavljena Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“ Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini predstavljena je na konferenciji za medije u srijedu 20. travnja 2022. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Vidonje: Blagoslov postaja križnog puta

U župi Srca Isusova i Marijina u Vidonjama na prvi korizmeni petak, 4. ožujka, blagoslovljene su postaje novog križnog puta. Blagoslov, pobožnost križnog puta te misno slavlje predvodio je domaći sin, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Zahvala velikoga nadbiskupa Kijeva

Veliki nadbiskup Kijeva Sviatoslav Ševčuk u emotivnom videu na instagramu zahvalio je u subotu 26. veljače na ukazanoj podršci i solidarnosti Ukrajini, izvijestila je Križevačka eparhija.

Papa: Božić se ne može slaviti bez divljenja

U petak, 31. prosinca u Bazilici sv. Petra u Vatikanu u popodnevnim satima slavljena je Prva večernja svetkovine Svete Bogorodice Marije tijekom koje je homiliju održao papa Franjo.

Godina djelotvorne ljubavi Caritasa Sisačke biskupije

Razorni potresi koji su krajem 2020. godine pogodili Sisačku biskupiju ostavili su za sobom ljudske žrtve, ruševine i neizvjesnost, a posljedice se na ovom području osjećaju još i danas. Od prvog dana Caritas Sisačke biskupije zajedno s više od 3000 volontera organizirao se i uključio u zbrinjavanje stradalih kako bi ublažio posljedice stradavanja.

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

„I riječ je tijelom postala“ (Iv 1,14) – naslov je božićne čestitke i pastirske poruke nadbiskupa metropolita đakovačko-osječkog mons. dr. Đure Hranića, upućene u ponedjeljak, 20. prosinca na tradicionalnom susretu s predstavnicima medija u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Papin susret s predstavnicima grčkih vlasti

U svom obraćanju predstavnicima vlasti, civilnog društva i Diplomatskog zbora u Ateni, u subotu, 4. prosinca papa Franjo je u svom prvom javnom obraćanju u Grčkoj pozvao odgovorne na obnovljeno čovječanstvo koje poštuje pravo na život.

Osvjetljavanje sarajevske katedrale u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima

Vrhbosanska nadbiskupija priključit će se u srijedu 24. studenoga inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te će osvjetljavanjem katedrale Srca Isusova u crveno izraziti solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije u četvrtak 18. studenoga.

1 2 3 4