Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: solidarnost

Papa Franjo pozvao na molitvu za Ukrajinu i Nigeriju

Na kraju opće audijencije u srijedu 19. rujna papa Franjo osvrnuo se na strahote sukoba u istočnoj Europi, kao i jake kiše koje pogađaju Nigeriju, „razarajuće katastrofe“, jedne od najgorih u posljednjih deset godina, sa stotinama mrtvih, nestalih i više od milijun raseljenih, izvještava Vatican News.

Predstavljena Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“ Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini predstavljena je na konferenciji za medije u srijedu 20. travnja 2022. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Vidonje: Blagoslov postaja križnog puta

U župi Srca Isusova i Marijina u Vidonjama na prvi korizmeni petak, 4. ožujka, blagoslovljene su postaje novog križnog puta. Blagoslov, pobožnost križnog puta te misno slavlje predvodio je domaći sin, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Zahvala velikoga nadbiskupa Kijeva

Veliki nadbiskup Kijeva Sviatoslav Ševčuk u emotivnom videu na instagramu zahvalio je u subotu 26. veljače na ukazanoj podršci i solidarnosti Ukrajini, izvijestila je Križevačka eparhija.

1 2 3 5