Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spanjolski-trg

„Rosa aurea - Zlatna ruža“ i rimski prvosvećenici

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Bl. Djevice Marije, 8. prosinca, papa Franjo će u Bazilici Svete Marije Velike položiti zlatnu ružu ikoni Majke Božje Salus Populi Romani (Spas rimskoga puka). Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti i počecima darivanja zlatnih ruža od strane rimskih prvosvećenika.

Papa molio pred kipom Bezgrešne u blizini Španjolskog trga

Kao i svake godine, papa Franjo je 8. prosinca 2022. molio pred kipom Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u blizini Španjolskog trga u Rimu te joj povjerio sve ljude na zemlji i molio za mir, napose u Ukrajini, izvještava Vatican News.

Papa Franjo otkazao čašćenje kipa Bezgrešne na Španjolskom trgu

Tiskovni ured Svete Stolice je objavio da Sveti Otac ove godine neće sudjelovati na tradicionalnom štovanju Bezgrešne pred njezinim kipom pokraj rimskog Španjolskog trga (Piazza di Spagna) na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, prenijela je Catholic News Agency.

Papa molio pred kipom Bezgrešne na Španjolskom trgu u Rimu

Papa Franjo je u nedjelju 8. prosinca tijekom popodnevnog tradicionalnog posjeta Španjolskom trgu, gdje se na visokom stupu uzdiže kip Bezgrešne, podignut 1854. na spomen proglašenja dogme o bezgrešnom začeću, povjerio Mariji one koji su izgubili povjerenje i nadu.