Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovod

Papina sućut zbog smrti kardinala Tomka

Sveti otac Franjo izrazio je sućut povodom smrti slovačkoga kardinala, prisjećajući ga se kao čovjeka podržanog dubokom vjerom i dalekovidnim pogledom, koji je ponizno i požrtvovno služio Evanđelju i Crkvi, objavio je 9. kolovoza Vatican News.

Sprovod fra Mladena Pejića

Fra Mladen Pejić (1969. – 2022.), franjevac trećoredac, član Samostana sv. Franje u Krku, pokopan je 28. srpnja uz samostan Svete Marije na Glavotoku na otoku Krku.

Sprovod fra Josipa Mazića

Sprovod fra Josipa Mazića, franjevca trećoredca (1938. ‒ 2022.),  koji je preminuo  18. svibnja u samostanu sv. Mihovila u Zadru, predvodio je 23. svibnja na Gradskom groblju u Zadru provincijal fra Ivo Martinović uz asistenciju fra Nike Baruna, gvardijana Samostana sv. Mihovila i provincijskoga tajnika fra Zvonimira Brusača.

Pogreb svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josipa Vranješa

Na Gradskom groblju u Đakovu u ponedjeljak, 11. travnja pokopan je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josip Vranješ, koji je preminuo u Sveučilišnoj bolnici u australskom Geelongu u nedjelju, 20. ožujka u 63. godini života i 36. svećeništva, izvijestila je KTA.

Homilija kardinala Tomka na misi zadušnici za kardinala Kuharića

Prigodom 20. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, koji je preminuo 11. ožujka 2002., donosimo homiliju kardinala Josefa Tomka, koju je izrekao na sprovodnoj misi za blagopokojnog kardinala Kuharića 14. ožujka 2002., objavljenu na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Grdoselo: Sprovodna misa i obredi za vlč. Dragutina Domšića

Sprovodnu misu za pokojnog svećenika Porečke i Pulske biskupije vlč. Dragutina Domšića, u utorak 22. veljače, u Grdoselu predslavio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije splitsko-makarski nadbsikup koadjutor Dražen Kutleša, a sprovodne obrede umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2 3 6