Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovod

Sprovod preč. Ivana Frkonje

Sprovodne obrede i misu za preč. Ivana Frkonju u četvrtak 1. veljače predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački u Župi sv. Ane u Svetoj Jani, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Sprovod fra Anđelka Rakhela

U samostanskoj i župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Čakovcu u četvrtak 1. veljače varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je sprovodnu misu za pokojnoga fra Anđelka Rakhela, člana Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Obred ukopa bio je na čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu.

Pogreb fr. Josipa Ljudevita Jeđuda

Na zagrebačkom groblju Mirogoj, u utorak 21. studenoga u nazočnosti pokojnikove obitelji, rodbine, prijatelja, sestara dominikanki i braće dominikanaca, drugih redovnika i svećenika, časnih sestara i vjernika, pokopan je dominikanac fr. Josip Ljudevit Jeđud, koji je znatan dio redovničkog života proveo u samostanu Kraljice svete Krunice u Zagrebu, objavljeno je na stranici Hrvatske dominikanske provincije.

Pokop Marka Mišića u Brezici

Okrijepljen svetim sakramentima župljanin Župe sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini Marko Mišić, hrvatski povratnik u rodno mjesto Brezici, pokopan je u subotu, 18. studenog na mjesnom groblju u Brezicima.

Misa zadušnica i sprovod s. Darije Djaković

Misu zadušnicu za pokojnu s. Dariju Djaković, članicu Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa, u subotu, 16. rujna, u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Đakovu predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, uz koncelebraciju deset svećenika. Uslijedio je pogreb na Gradskom groblju.

Sprovod i misa zadušnica za prof. Ivu Livljanića

Sprovodni obred za prof. Ivu Livljanića, prvog veleposlanika RH pri Svetoj Stolici, na Gradskom groblju u Zadru u utorak, 5. rujna, predvodio je don Anton Šuljić, osobni prijatelj i poznavatelj života prof. Livljanića.

Sprovod don Ivana Dagelića u Docu Donjem

Svećenik don Ivan Dagelić ispraćen je na posljednji počinak u subotu 2. rujna u rodnoj župi u Docu Donjem. Don Ivan preminuo je 25. kolovoza u 75. godini života i 49. godini misništva.

Italija: Sprovod Majke Elvire

Sprovodna misa za preminulu utemeljiteljicu Zajednice „Cenacolo“ i Družbe misionarki Uskrsnuća s. Elviru Petrozzi slavljena je u četvrtak 10. kolovoza 2023. u Saluzzu u Italiji, objavio je Avvenire.

Pokopan vlč. Stjepan Filipec

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 3. srpnja 2023. u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića i na groblju u Orehovici sprovodne obrede za pokojnog vlč. Stjepana Filipca, preminulog u subotu 1. srpnja u 73. godini života i 48. godini svećeništva u Zagrebu.

1 2 3 10