Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovod

Sažalnica zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba i obnašateljici dužnosti gradonačelnika dr. sc. Jeleni Pavičić Vukičević, u ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine sažalnicu u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Sažalnica kardinala Bozanića pročitana je i na sprovodnim obredima za preminulog gradonačelnika Bandića koje je na Mirogoju u srijedu 3. ožujka predslavio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Sažalnicu donosimo u cijelosti.

Pogreb fra Mate Topića

Fra Mate Topić pokopan je u utorak 29. prosinca na šibenskom gradskom groblju Kvanj, u grobnicu fratara Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

U Kamenici pokopan župnik Dragutin Joč

Župljani Župe sv. Bartola apostola u Kamenici oprostili su se 29. prosinca od svog dugogodišnjeg župnika Dragutina Joča koji je, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u Varaždinu 23. prosinca nakon teške bolesti.

Sprovod svećenika Branka Gelemanovića u Novoj Gradiški

Svećenik Požeške biskupije i novogradiški župnik Branko Gelemanović, koji je preminuo 4. prosinca u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, u 61. godini života i 35. godini svećeništva, pokopan je 6. prosinca na Gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Preminuo vlč. Antun Pećar

Vlč. Antun Pećar preminuo je u srijedu, 2. prosinca u 70. godini života i 40. godini svećeništva. Bio je svećenik Zadarske nadbiskupije na službi u Sisačkoj biskupiji.

Sprovod i misa zadušnica za vlč. Marka Đidaru

Vlč. Marko Đidara, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je preminuo 25. studenoga 2020. u 83. godini života i 55. godini svećeništva, ukopan je u petak 27. studenoga na Gradskom groblju u Đakovu.

1 2 3 4