Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sprovod

Sprovod mons. Nikole Dučkića

Mons. Nikola Dučkić, dugogodišnji župnik Janjevaca koji nastanjuju Kistanje, pokopan je u ponedjeljak, 3. siječnja u svećeničkoj grobnici na groblju u Kistanjama. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je don Nikoli izrazio osobito poštovanje rekavši na misi da je mons. Dučkić 'patrijarh Janjevaca'.

Pogrebni obredi za don Filipa Pavića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Filip Pavić pokopan je u srijedu 17. studenoga u rodnoj župi u Rašeljke (BiH) u 80. godini života i 54. godini misništva. 

Pogreb don Mladena Vukasovića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Mladen Vukasović ispraćen je na posljednji počinak u srijedu 18. kolovoza u rodnoj Župi sv. Luke ev. u Kučićima u 69. godini života i 40. godini misništva. Misu zadušnicu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Misa zadušnica i sprovodni obredi preč. Branimira Mađarca

Misa zadušnica i sprovodni obredi preč. Branimira Mađarca, župnika u Nijemcima i dekana Otočkoga dekanata, koji je preminuo 4. kolovoza u 37. godini života i 12. godini svećeništva, održani su na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, u petak, 6. kolovoza.

Sažalnica zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba i obnašateljici dužnosti gradonačelnika dr. sc. Jeleni Pavičić Vukičević, u ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine sažalnicu u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Sažalnica kardinala Bozanića pročitana je i na sprovodnim obredima za preminulog gradonačelnika Bandića koje je na Mirogoju u srijedu 3. ožujka predslavio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Sažalnicu donosimo u cijelosti.

1 2 3 5